Машини отмичари имали помагаче из Србије

Нови детаљи око киднаповања Маше Пренковић из Београда. Бивши муж и отац отмичарки каже да је Маша била "типована".

Србија 03.09.2015 | 07:28
Машини отмичари имали помагаче из Србије

Отмичари Маше Пренковић имали су још три саучесника, два у Србији и једног у Француској. Ово за "Новости" тврди Мишел Еије, отац Емелин Кристел и бивши муж Алексије Сандрин Годен, које су са Себастијаном Браншијем осумњичене за киднаповање девојчице.

Овај бивши авиоинжењер наводи да је његова некадашња супруга Алексија била у депресији, због тешке болести оца, и није знала шта се догађа, док је њен садашњи супруг Себастијан Бранши све "закувао". Истиче да је Емелин Кристел тиха, повучена и поводљива.

Поседујем доказе за своје тврдње - категоричан је Мишел Еије. - Француза сам пријавио нашој полицији 29. априла, месец и по дана после отмице Маше, јер мислим да је он "типовао" српску девојчицу, која неодољиво подсећа на моју унуку Амбер, а у томе су му помагали саучесници из Србије.

Разлика између девојчица је само један дан. Маша је рођена 17. а Амбер 18. априла 2013. Тај Француз, тврди Еије, близак је Себастијанов пријатељ и велики манипулатор. Пријавио га је француској полицији и изнео им своја сазнања о овом случају.

Они тврде да не могу ништа да ураде, јер им из Србије није стигао никакав захтев око тога - каже Мишел. - Све доказе које сам прикупио прегледали су мој адвокат и два полицајца. Они се слажу око ових тврдњи.

Еије наводи да је био у шоку две недеље када је сазнао шта се десило у Србији. Онда је одлучио да узме ствар у своје руке и открије истину. Познаје своју ћерку и бившу жену и једноставно није могао да поверује да су оне кадре да учине тако нешто.

Ушао сам код њих у кућу и прегледао све што су имали у пет рачунара - прича Мишел. - Направио сам документацију од 180 страна и све ставио на дискове. Предао сам то адвокатима у Београду.

Из свега тога закључио сам да су намеравали Машу да подметну као Амбер на ДНК анализи која је била заказана за 24. март. После тога, према мојим сазнањима, вратили би је у Србију. Нема ни говора да би је убили или препродали.

Са Алексијом Сандрин Годен Мишел не живи од 2008., а званично су се развели две године касније. Није знао много о везама своје ћерке. У једном тренутку чуо је да је почела да живи са Акселом Мајаном, али се младић није допадао његовој бившој жени.

За рођење унуке Амбер сазнао сам тек после десетак дана - прича Мишел. - Знам да су бранили Акселу да виђа дете, тврдећи да није његово. Затражено је ДНК вештачење и они су се уплашили да ће тест да покаже да је он отац девојчице. Маша и Амбер јако личе, имају исту боју косе, очију, коже... Српску девојчицу су отели 13. марта, 11 дана пре заказане анализе очинства.

Тужилаштво за организовани криминал најкасније за десетак дана подићи ће оптужницу против троје француских држављана због отмице Маше Пренковић. Мишел Еије се нада да ће пре суђења успети да докаже своје тврдње и сазнања.

Спреман сам да све што знам испричам и у српском суду истражним органима - наводи Еије. - Све ћу то да поткрепим доказима. Не само када је реч о Себастијановом пријатељу, који је пронашао Машу, већ и саучесницима из Србије.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

 

Коментари / 0

Оставите коментар