Mašini otmičari imali pomagače iz Srbije

Novi detalji oko kidnapovanja Maše Prenković iz Beograda. Bivši muž i otac otmičarki kaže da je Maša bila "tipovana".

Srbija 03.09.2015 | 07:28
Mašini otmičari imali pomagače iz Srbije

Otmičari Maše Prenković imali su još tri saučesnika, dva u Srbiji i jednog u Francuskoj. Ovo za "Novosti" tvrdi Mišel Eije, otac Emelin Kristel i bivši muž Aleksije Sandrin Goden, koje su sa Sebastijanom Branšijem osumnjičene za kidnapovanje devojčice.

Ovaj bivši avioinženjer navodi da je njegova nekadašnja supruga Aleksija bila u depresiji, zbog teške bolesti oca, i nije znala šta se događa, dok je njen sadašnji suprug Sebastijan Branši sve "zakuvao". Ističe da je Emelin Kristel tiha, povučena i povodljiva.

Posedujem dokaze za svoje tvrdnje - kategoričan je Mišel Eije. - Francuza sam prijavio našoj policiji 29. aprila, mesec i po dana posle otmice Maše, jer mislim da je on "tipovao" srpsku devojčicu, koja neodoljivo podseća na moju unuku Amber, a u tome su mu pomagali saučesnici iz Srbije.

Razlika između devojčica je samo jedan dan. Maša je rođena 17. a Amber 18. aprila 2013. Taj Francuz, tvrdi Eije, blizak je Sebastijanov prijatelj i veliki manipulator. Prijavio ga je francuskoj policiji i izneo im svoja saznanja o ovom slučaju.

Oni tvrde da ne mogu ništa da urade, jer im iz Srbije nije stigao nikakav zahtev oko toga - kaže Mišel. - Sve dokaze koje sam prikupio pregledali su moj advokat i dva policajca. Oni se slažu oko ovih tvrdnji.

Eije navodi da je bio u šoku dve nedelje kada je saznao šta se desilo u Srbiji. Onda je odlučio da uzme stvar u svoje ruke i otkrije istinu. Poznaje svoju ćerku i bivšu ženu i jednostavno nije mogao da poveruje da su one kadre da učine tako nešto.

Ušao sam kod njih u kuću i pregledao sve što su imali u pet računara - priča Mišel. - Napravio sam dokumentaciju od 180 strana i sve stavio na diskove. Predao sam to advokatima u Beogradu.

Iz svega toga zaključio sam da su nameravali Mašu da podmetnu kao Amber na DNK analizi koja je bila zakazana za 24. mart. Posle toga, prema mojim saznanjima, vratili bi je u Srbiju. Nema ni govora da bi je ubili ili preprodali.

Sa Aleksijom Sandrin Goden Mišel ne živi od 2008., a zvanično su se razveli dve godine kasnije. Nije znao mnogo o vezama svoje ćerke. U jednom trenutku čuo je da je počela da živi sa Akselom Majanom, ali se mladić nije dopadao njegovoj bivšoj ženi.

Za rođenje unuke Amber saznao sam tek posle desetak dana - priča Mišel. - Znam da su branili Akselu da viđa dete, tvrdeći da nije njegovo. Zatraženo je DNK veštačenje i oni su se uplašili da će test da pokaže da je on otac devojčice. Maša i Amber jako liče, imaju istu boju kose, očiju, kože... Srpsku devojčicu su oteli 13. marta, 11 dana pre zakazane analize očinstva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal najkasnije za desetak dana podići će optužnicu protiv troje francuskih državljana zbog otmice Maše Prenković. Mišel Eije se nada da će pre suđenja uspeti da dokaže svoje tvrdnje i saznanja.

Spreman sam da sve što znam ispričam i u srpskom sudu istražnim organima - navodi Eije. - Sve ću to da potkrepim dokazima. Ne samo kada je reč o Sebastijanovom prijatelju, koji je pronašao Mašu, već i saučesnicima iz Srbije.

Izvor: Večernje NOVOSTI

 

Komentari / 0

Ostavite komentar