„Случај Мандић“ и у Данској!

Штопер прелази да игра за Немце? Дефанзивац Вердера који је већ одиграо три утакмице за национални тим најавио промену репрезентације!

Фудбал 04.09.2015 | 14:30
„Случај Мандић“ и у Данској!

Станиша Мандић је променом репрезентације узбуркао Србију и Црну Гору, а на исти начин је Јаник Вестергард изазвао полемике на релацији Данска - Немачка. Дански штопер жели да промени репрезентацију и заигра за Немачку.

Вердеров дефанзивац је љут на данског селектора Мортена Олсена који га није уврстио на последњи списак репрезентације у квалификацијама за ЕП. Вестергарда сматрају једним од талентованијих и перспективнијих штопера у Европи и он је разочаран одлуком Олсена да га не позове на окупљање данске селекције.

Вестергард је до сада одиграо три меча за репрезенатцију Данске, али ниједна од тих утакмица није била у званичном ФИФА календару. Према томе, Вестергард може да промени репрезентацију. Његов отац је Данац, а мајка Немица и има немачко држављанство. У Немачку се из Данске преселио као 18--годишњак када је из Брондбија прешао у Хофенхајм. Претходног јануара је постао члан Вердера где је експлодирао и имао сјајну полусезону. Овог лета се помињао као потенцијално појачање Њукасла и још неких премијерлигашких клубова.

Очекивало сае да постане стандардан на списку Мортена Ослена, али га дански селектор ипак није позвао за септембарске окршаје у квалификацијама.
„Играње за Данску ми је одувек био дечачаки сан. Али сада су се ствари промениле. Постоји могућност да заиграм за Немачку и могу себе да замислим у дресу Немаца“, рекао је Вестергард.

У Немачкој се шушка да Јоаким Лев најозбиљније размишља о позиву 199 центиметара високом штоперу Вердера...

Коментари / 0

Оставите коментар