„Slučaj Mandić“ i u Danskoj!

Štoper prelazi da igra za Nemce? Defanzivac Verdera koji je već odigrao tri utakmice za nacionalni tim najavio promenu reprezentacije!

Fudbal 04.09.2015 | 14:30
„Slučaj Mandić“ i u Danskoj!

Staniša Mandić je promenom reprezentacije uzburkao Srbiju i Crnu Goru, a na isti način je Janik Vestergard izazvao polemike na relaciji Danska - Nemačka. Danski štoper želi da promeni reprezentaciju i zaigra za Nemačku.

Verderov defanzivac je ljut na danskog selektora Mortena Olsena koji ga nije uvrstio na poslednji spisak reprezentacije u kvalifikacijama za EP. Vestergarda smatraju jednim od talentovanijih i perspektivnijih štopera u Evropi i on je razočaran odlukom Olsena da ga ne pozove na okupljanje danske selekcije.

Vestergard je do sada odigrao tri meča za reprezenatciju Danske, ali nijedna od tih utakmica nije bila u zvaničnom FIFA kalendaru. Prema tome, Vestergard može da promeni reprezentaciju. Njegov otac je Danac, a majka Nemica i ima nemačko državljanstvo. U Nemačku se iz Danske preselio kao 18--godišnjak kada je iz Brondbija prešao u Hofenhajm. Prethodnog januara je postao član Verdera gde je eksplodirao i imao sjajnu polusezonu. Ovog leta se pominjao kao potencijalno pojačanje Njukasla i još nekih premijerligaških klubova.

Očekivalo sae da postane standardan na spisku Mortena Oslena, ali ga danski selektor ipak nije pozvao za septembarske okršaje u kvalifikacijama.
„Igranje za Dansku mi je oduvek bio dečačaki san. Ali sada su se stvari promenile. Postoji mogućnost da zaigram za Nemačku i mogu sebe da zamislim u dresu Nemaca“, rekao je Vestergard.

U Nemačkoj se šuška da Joakim Lev najozbiljnije razmišlja o pozivu 199 centimetara visokom štoperu Verdera...

Komentari / 0

Ostavite komentar