У Манцеову част утакмица: Партизан - 13. мај!

Поводом три деценије од трагичне смрти Партизанове легенде Драгана Манцеа у среду ће бити одигран меч Партизан - 13. мај у насељу "13. мај" у Земуну. Зоран Милинковић: "Обожавао сам га... Драган и данас живи!".

Фудбал 04.09.2015 | 09:30
У Манцеову част утакмица: Партизан - 13. мај!

Тридесет година од погибије легендарне "деветке" Драгана Манцеа, ФК Партизан ће обележити пријатељском утакмицом са клубом 13. мај, која ће бити одиграна у среду од 16.30 часова на терену у земунском насељу "13. мај".

Сећање на Манцеа не бледи ни три деценије од његове смрти. Тог 3. септембра 1985. године кренуо је аутомобилом на тренинг црно-белих, али његов млади живот прекинут је када је имао само 23 године. Ипак, његов дух и даље лебди над Хумском.

Пре неколико година улица која води ка стадиону Партизана названа је управо по њему, а давнашња жеља навијача црно-белих је и да стадион добије име Драган Манце.

Са том идејом сагласан је и тренер црно-белих Зоран Милинковић.

"Да, наравно да бих гласао за то, ако би била организована нека петиција или нешто слично. Сви који воле црно-беле боје волели су и воле Манцеа. Када је он играо, ја сам сакупљао лопте иза гола код јужне трибине. Обожавао сам га, био је љубимац свих", рекао је нам је Милинковић и наставио:

"Био је специфичан играч, несумњиво црно-бела легенда. Прошло је, ето, 30 година од његове срмти, а Драган и данас живи. Увек је био спектакл када је дао гол, па га прослављао онако на коленима, са рукама у ваздуху...".

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јусуф

04.09.2015 08:14

Е вала је био ИГРАЧИНА. И дан данас памтим неке његове голове, поготову онај са врха шеснаестерца волејом, не знам коме, али је био легенда и остат ће.

ОДГОВОРИТЕ