U Manceovu čast utakmica: Partizan - 13. maj!

Povodom tri decenije od tragične smrti Partizanove legende Dragana Mancea u sredu će biti odigran meč Partizan - 13. maj u naselju "13. maj" u Zemunu. Zoran Milinković: "Obožavao sam ga... Dragan i danas živi!".

Fudbal 04.09.2015 | 09:30
U Manceovu čast utakmica: Partizan - 13. maj!

Trideset godina od pogibije legendarne "devetke" Dragana Mancea, FK Partizan će obeležiti prijateljskom utakmicom sa klubom 13. maj, koja će biti odigrana u sredu od 16.30 časova na terenu u zemunskom naselju "13. maj".

Sećanje na Mancea ne bledi ni tri decenije od njegove smrti. Tog 3. septembra 1985. godine krenuo je automobilom na trening crno-belih, ali njegov mladi život prekinut je kada je imao samo 23 godine. Ipak, njegov duh i dalje lebdi nad Humskom.

Pre nekoliko godina ulica koja vodi ka stadionu Partizana nazvana je upravo po njemu, a davnašnja želja navijača crno-belih je i da stadion dobije ime Dragan Mance.

Sa tom idejom saglasan je i trener crno-belih Zoran Milinković.

"Da, naravno da bih glasao za to, ako bi bila organizovana neka peticija ili nešto slično. Svi koji vole crno-bele boje voleli su i vole Mancea. Kada je on igrao, ja sam sakupljao lopte iza gola kod južne tribine. Obožavao sam ga, bio je ljubimac svih", rekao je nam je Milinković i nastavio:

"Bio je specifičan igrač, nesumnjivo crno-bela legenda. Prošlo je, eto, 30 godina od njegove srmti, a Dragan i danas živi. Uvek je bio spektakl kada je dao gol, pa ga proslavljao onako na kolenima, sa rukama u vazduhu...".

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jusuf

04.09.2015 08:14

E vala je bio IGRAČINA. I dan danas pamtim neke njegove golove, pogotovu onaj sa vrha šesnaesterca volejom, ne znam kome, ali je bio legenda i ostat će.

ODGOVORITE