Богдановић: Дајте Шпанце, да видимо гдје смо!

Сјајни бек одлази на Европско првенство не сасвим спреман, али верује да ће менталном снагом победити бол.

Кошарка 04.09.2015 | 09:15
Богдановић: Дајте Шпанце, да видимо гдје смо!

Богдан Богдановић са тек навршене 23 године иде на своје треће велико сениорско такмичење.

Дебитовао је за "А" селекцију Србије на Еуробаскету у Словенији 2013, када смо освојили седмо место, а летос је у Шпанији већ био један од главних "шрафова" екипе која је постала вицешампион света. Бележио је 12 поена, 2,4 скока и 2,6 асистенција за просечно 27 минута по утакмици.

Оно што и њему и селектору и навијачима задаје бригу дан пред лет за Берлин, до попришта прве фазе Европског првенства, јесте бол који већ неколико недеља осећа у пределу леђа.

То га је значајно лимитирало на последњим припремним утакмицама.

"То је неки спазам, грч... Треба да се ради терапија, да се посматра... Треба и одмора, али као што је рекао доктор Радовановић, за одмор нема времена. Под специјалним сам третманом", рекао је Богдановић новинарима после завршне конференције у хотелу "Зира".

Доктор је рекао да си сличан проблем имао на ЕП у Словенији?

"Ово сада је другачије... А и то је било при крају првенства, па сам издржао".

Какав је твој субјективни осећај, хоћеш ли моћи да пружиш максимум...?

"Мислим да ће ми бити много лакше када почне прва утакмица. Мотивација, адреналин, рачунам на те своје способности".

Када се појавио бол?

"Колико се сећам, почело је полако после турнира у Француској. Моја грешка је што нисам направио паузу када је требало".

Познати су коначни састави противника у групи...

"Шпанци су генерално фаворити, али ми гледамо колико би нама значило прво место и шта би нам донело, а по некој рачуници, тиме бисмо избегли Французе у ранијој фази елиминација - у осмини финала, четвртфиналу..."

Управо Шпанија нам је први противник, као у Пољској 2009?

"Фали им доста играча (нема Марка Гасола, Рубија, Ибаке, Калдерона, али дебитује Миротић - прим. аут), али мислим да су и даље јаки. О спремности и мотиву не треба трошити речи. Сви ће 'гађати' финале ЕП и пласман у Рио, то је циљ чак и онима који су по рејтингу доста испод Шпанаца", истиче Богдановић.

"Можда је добро што баш са њима прво играмо. У зависности од тога ћемо рачунати шта нам је потребно у даљем такмичењу... Шалим се, наравно, зна се да никада нисмо калкулисали, али отприлике ћемо знати где смо и шта смо".

Коментари / 0

Оставите коментар