Bogdanović: Dajte Špance, da vidimo gdje smo!

Sjajni bek odlazi na Evropsko prvenstvo ne sasvim spreman, ali veruje da će mentalnom snagom pobediti bol.

Košarka 04.09.2015 | 09:15
Bogdanović: Dajte Špance, da vidimo gdje smo!

Bogdan Bogdanović sa tek navršene 23 godine ide na svoje treće veliko seniorsko takmičenje.

Debitovao je za "A" selekciju Srbije na Eurobasketu u Sloveniji 2013, kada smo osvojili sedmo mesto, a letos je u Španiji već bio jedan od glavnih "šrafova" ekipe koja je postala vicešampion sveta. Beležio je 12 poena, 2,4 skoka i 2,6 asistencija za prosečno 27 minuta po utakmici.

Ono što i njemu i selektoru i navijačima zadaje brigu dan pred let za Berlin, do poprišta prve faze Evropskog prvenstva, jeste bol koji već nekoliko nedelja oseća u predelu leđa.

To ga je značajno limitiralo na poslednjim pripremnim utakmicama.

"To je neki spazam, grč... Treba da se radi terapija, da se posmatra... Treba i odmora, ali kao što je rekao doktor Radovanović, za odmor nema vremena. Pod specijalnim sam tretmanom", rekao je Bogdanović novinarima posle završne konferencije u hotelu "Zira".

Doktor je rekao da si sličan problem imao na EP u Sloveniji?

"Ovo sada je drugačije... A i to je bilo pri kraju prvenstva, pa sam izdržao".

Kakav je tvoj subjektivni osećaj, hoćeš li moći da pružiš maksimum...?

"Mislim da će mi biti mnogo lakše kada počne prva utakmica. Motivacija, adrenalin, računam na te svoje sposobnosti".

Kada se pojavio bol?

"Koliko se sećam, počelo je polako posle turnira u Francuskoj. Moja greška je što nisam napravio pauzu kada je trebalo".

Poznati su konačni sastavi protivnika u grupi...

"Španci su generalno favoriti, ali mi gledamo koliko bi nama značilo prvo mesto i šta bi nam donelo, a po nekoj računici, time bismo izbegli Francuze u ranijoj fazi eliminacija - u osmini finala, četvrtfinalu..."

Upravo Španija nam je prvi protivnik, kao u Poljskoj 2009?

"Fali im dosta igrača (nema Marka Gasola, Rubija, Ibake, Kalderona, ali debituje Mirotić - prim. aut), ali mislim da su i dalje jaki. O spremnosti i motivu ne treba trošiti reči. Svi će 'gađati' finale EP i plasman u Rio, to je cilj čak i onima koji su po rejtingu dosta ispod Španaca", ističe Bogdanović.

"Možda je dobro što baš sa njima prvo igramo. U zavisnosti od toga ćemo računati šta nam je potrebno u daljem takmičenju... Šalim se, naravno, zna se da nikada nismo kalkulisali, ali otprilike ćemo znati gde smo i šta smo".

Komentari / 0

Ostavite komentar