Матић: Стварамо атмосферу за Мундијал 2018.!

Српски фудбалер Немања Матић рекао је да национални тим озбиљно схвата обавезе, иако нема шансе за пласман на Европско првенство 2016.

Фудбал 03.09.2015 | 16:00
Матић: Стварамо атмосферу за Мундијал 2018.!

Србија ће у петак дочекати Јерменију пред празним трибинама у шестом колу квалификација за континетални шампионат.

На табели Групе И Србија је последња са минус два бода. Први је Португал са 12, следе Данска и Албанија са по десет, а потом и Јерменија са једним бодом.

“Своје обавезе схватамо озбиљно. Утакмица са Јерменијом може да буде наш почетак за нови циклус такмичења, који нас очекује већ следеће године. Већ сада стварамо добру атмосферу за Светско првенство Русији”, рекао је Матић новинарима у Старој Пазови.

Зоран Тошић је истакао да ће се тај сусрет потпуно разликовати од првог између две екипе, одиграног на почетку квалификација у Јеревану.

“Први меч против Јерменије дошао је на почетку квалификација. Имали смо тада велике амбиције у том такмичењу, али се није завршило по нашим жељама. Сада је нешто другачије. Немамо притисак као раније, па ће то бити прилика да покажемо наше праве вредности”, нагласио је Тошић.

Тошић је навео да сви у тиму желе победу и да репрезентација Србије коначно заигра по својим жељама.

“Имали смо током мог присуства у државном тиму пуно тешких тренутака. Садашњи је нешто другачији јер трећи циклус не идемо на велико такмичење. То и нама играчима смета”, истакао је Тошић.

Његов саиграч Ненад Томовић је рекао да је светсан позиције у којој је Србија у квалификацијама.

“Играчи знају да по резултатима немају много право да причају. Ова репрезентација, ипак, чека ново такмичење у коме жели да покаже праве вредности. Крећемо од нуле, сами у томе треба да се пронађемо и изађемо из тог вртлога”, рекао је Томовић.

Према његовим речима, одбрамбену линију српског тима пехови прате од почетка квалификационог циклуса.

“Невероватно је какви нас пехови прате у задњој линији. Не можемо никако да искристалишемо одбрамбене редове. Посебно је то симптоматично за два централна бека. Свакако да честе промене у том делу нашег тима не иду на руку, јер знамо да су центархалфови стуб одбране сваке репрезентације”, нагласио је Томовић.

Сусрет између Србије и Јерменије играће се у петак од 20.45 у Новом Саду, а Србија ће три дана касније гостовати Француској у пријатељском сусрету.

Коментари / 0

Оставите коментар