Matić: Stvaramo atmosferu za Mundijal 2018.!

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da nacionalni tim ozbiljno shvata obaveze, iako nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2016.

Fudbal 03.09.2015 | 16:00
Matić: Stvaramo atmosferu za Mundijal 2018.!

Srbija će u petak dočekati Jermeniju pred praznim tribinama u šestom kolu kvalifikacija za kontinetalni šampionat.

Na tabeli Grupe I Srbija je poslednja sa minus dva boda. Prvi je Portugal sa 12, slede Danska i Albanija sa po deset, a potom i Jermenija sa jednim bodom.

“Svoje obaveze shvatamo ozbiljno. Utakmica sa Jermenijom može da bude naš početak za novi ciklus takmičenja, koji nas očekuje već sledeće godine. Već sada stvaramo dobru atmosferu za Svetsko prvenstvo Rusiji”, rekao je Matić novinarima u Staroj Pazovi.

Zoran Tošić je istakao da će se taj susret potpuno razlikovati od prvog između dve ekipe, odigranog na početku kvalifikacija u Jerevanu.

“Prvi meč protiv Jermenije došao je na početku kvalifikacija. Imali smo tada velike ambicije u tom takmičenju, ali se nije završilo po našim željama. Sada je nešto drugačije. Nemamo pritisak kao ranije, pa će to biti prilika da pokažemo naše prave vrednosti”, naglasio je Tošić.

Tošić je naveo da svi u timu žele pobedu i da reprezentacija Srbije konačno zaigra po svojim željama.

“Imali smo tokom mog prisustva u državnom timu puno teških trenutaka. Sadašnji je nešto drugačiji jer treći ciklus ne idemo na veliko takmičenje. To i nama igračima smeta”, istakao je Tošić.

Njegov saigrač Nenad Tomović je rekao da je svetsan pozicije u kojoj je Srbija u kvalifikacijama.

“Igrači znaju da po rezultatima nemaju mnogo pravo da pričaju. Ova reprezentacija, ipak, čeka novo takmičenje u kome želi da pokaže prave vrednosti. Krećemo od nule, sami u tome treba da se pronađemo i izađemo iz tog vrtloga”, rekao je Tomović.

Prema njegovim rečima, odbrambenu liniju srpskog tima pehovi prate od početka kvalifikacionog ciklusa.

“Neverovatno je kakvi nas pehovi prate u zadnjoj liniji. Ne možemo nikako da iskristališemo odbrambene redove. Posebno je to simptomatično za dva centralna beka. Svakako da česte promene u tom delu našeg tima ne idu na ruku, jer znamo da su centarhalfovi stub odbrane svake reprezentacije”, naglasio je Tomović.

Susret između Srbije i Jermenije igraće se u petak od 20.45 u Novom Sadu, a Srbija će tri dana kasnije gostovati Francuskoj u prijateljskom susretu.

Komentari / 0

Ostavite komentar