Рафа: Ми смо стално напредовали, тако морају Борна и остали!

Рафаел Надал похвалио је игру Борне Ћорића после победе у првом колу УС опена, али рекао је да не мора да значи да ће Хрват бити предводник своје генерације.

Тенис 03.09.2015 | 13:45
Рафа: Ми смо стално напредовали, тако морају Борна и остали!

“Видећемо у будућности, у наредних неколико година. Најбољи ће бити онај који највише напредујем. Мислим да је то оно што смо Федерер, Новак, ја, Енди и Давид Ферер радили најбоље, током десет година напредовали смо у бројним аспектима игре“, каже Рафа.

“То ће бити кључно и за ову генерацију, али веома су добри, већ неко време нисмо имали играче сличне њима и то је добро за тенис“, говорио је Надал о генерацији Ћорића, Кирјоса, Кокинакиса, Зверева...

Надал је последњи тинејџер са Грен слем титулом, а на питање да ли је сада претешко освојити трофеј у тим годинама, он је одговорио:

“Није претешко, ја сам то урадио, као и Хјуит. Није питање да ли се тенис променио, већ да ли су момци из нове генерације довољно добри и ментално спремни за тако нешто. Ћорић има 18 година, а већ је 33 на свету. Врло је млад, а ускоро ће бити високо на АТП листи, у то сам сигуран“.

Надал је у првом колу победио Ћорића са 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Коментари / 0

Оставите коментар