Rafa: Mi smo stalno napredovali, tako moraju Borna i ostali!

Rafael Nadal pohvalio je igru Borne Ćorića posle pobede u prvom kolu US opena, ali rekao je da ne mora da znači da će Hrvat biti predvodnik svoje generacije.

Tenis 03.09.2015 | 13:45
Rafa: Mi smo stalno napredovali, tako moraju Borna i ostali!

“Videćemo u budućnosti, u narednih nekoliko godina. Najbolji će biti onaj koji najviše napredujem. Mislim da je to ono što smo Federer, Novak, ja, Endi i David Ferer radili najbolje, tokom deset godina napredovali smo u brojnim aspektima igre“, kaže Rafa.

“To će biti ključno i za ovu generaciju, ali veoma su dobri, već neko vreme nismo imali igrače slične njima i to je dobro za tenis“, govorio je Nadal o generaciji Ćorića, Kirjosa, Kokinakisa, Zvereva...

Nadal je poslednji tinejdžer sa Gren slem titulom, a na pitanje da li je sada preteško osvojiti trofej u tim godinama, on je odgovorio:

“Nije preteško, ja sam to uradio, kao i Hjuit. Nije pitanje da li se tenis promenio, već da li su momci iz nove generacije dovoljno dobri i mentalno spremni za tako nešto. Ćorić ima 18 godina, a već je 33 na svetu. Vrlo je mlad, a uskoro će biti visoko na ATP listi, u to sam siguran“.

Nadal je u prvom kolu pobedio Ćorića sa 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Komentari / 0

Ostavite komentar