Роџер: Новак је добар, али му се не прилагођавам!

Роџер Федерер каже да су га бројни велики ривали током каријере натерали да ради на својој игри.

Тенис 03.09.2015 | 10:45
Роџер: Новак је добар, али му се не прилагођавам!

Пит Сампрас говорио је често да га је Агаси учинио бољим играчем, а Федерер је сагласан са сличном констатацијом.

“Наравно, потребни су сви ти играчи да вам објасне да можда имате ужасан бекхенд. Онда размишљаш у стилу: ’У реду, морам то да поправим’. Или је ривал физички јачи увек у петом сету, онда желиш да напредујеш кондиционо. Неколико играча је то мени урадило – на почетку је то био Лејтон, он ми је био велики изазов, и Андре Агаси. Било ми је тешко да играм са њима који су доминантни са основе линије, осећао сам се као да сам ја лош са основне линије док нисам схватио да морам боље да се крећем, да будем константнији и да играм разноврсније“, рекао је Федерер и додао:

“Хенман и Сампрас објаснили су ми сервис-волеј игру, уметност притискања противника, било ми је забавно да играм са њима или да тренирам са њима. После су дошли Рафа, Енди, Новак... Рафа ме је највише мучио, леворук је, био је највећи изазов за мој бекхенд током каријере. Схватио сам да против њега сваки пут морам другачије да ритернирам“.

На питање на који начин га је Новак терао да напредује, Федерер је одговорио:

“Са Новаком је све увек било мање-више јасно. Нисам морао много да се прилагођавам против њега. Он је само био веокма добар. Видео сам Новаков успон, нисам морао много да мењам игру за њега, али увек је тешко играти са њиме јер је толико добар“.

Федерер је у првом колу УС опена препустио само пет гемова Леонарду Мајеру.

Коментари / 0

Оставите коментар