Сампрас: Роџер може до грен-слема, али Новак је звијер!

Један од најбољих тенисера у историји Пит Сампрас нема дилему да је Новак Ђоковић фаворит на овогодишњем УС опену.

Тенис 03.09.2015 | 09:45
Сампрас: Роџер може до грен-слема, али Новак је звијер!

Освајач 14 Грен слем титула сматра да је српски тенисер доминантан у последњих неколико година и да га је посебно тешко победити на три добијена сета.

„Мислим да је Новак фаворит. Он је први на свету и човек којег сви желе да победе. Иза њега су Мари и Роџер. Надам се да ће Надал вратити своју игру, он је велики шампион. Постоје играчи из другог плана као што су Џон Изнер, Бердих, Цонга. Нисам сигуран да они могу да прођу до краја, али мислим да је ипак Новак фаворит, он ми се свиђа“, рекао је Сампрас.

Он сматра да постоји неколико играча који могу да угрозе Ђоковића, али да је то веома тешко урадити.

„Његова игра нема мане. Сервира добро, креће се добро, воли терен. Добро се клиза на терену и има вољу. Он је звер на терену. Једноставно, имам осећај да га је на три добијена сета веома тешко победити. Постоје играчи коју могу да га угрозе. Роџер, Мари и Рафа. Видећемо“, додао је легендарни амерички тенисер.

Сампрас сматра и да Роџер Федерер може да освоји још неки Грен слем, али уз неколико услова.

„Енди је сјајан такмичар. И он има вољу. Када погледате њега и Новака, они су као животиње. Веома снажни такмичари са јаком вољом, али не заборавимо Роџера Федерера. Има пет титула на УС опену и 17 Грен слемова. Ја мислим да може да освоји Грен слем. Играо је финале Вимблдона ове године. Прошле године је изгубио од Чилића по мом мишљењу случајно. Још увек је у сјајној форми, такмичарски је настројен, добро се креће и види се да жели то. Не игра само да би играо, Роџер је такмичар. Да ли је фаворит? Мислим да не. Али га видим у завршници. Има 34 године, имаће публику уз себе. Покушава да излази на мрежу мало више, али тачно знате шта да очекујете од њега. Одличан сервис, моћан форхенд, покушаваће да приђе мрежи кад год може, али мислим да ипак морају да му се поклопе неке коцкице да би освојио. Потребно му је да неко од најбољих испаднеТешко ће ментално и физички издржати Марија у полуфиналу, а онда Новака у финалу. Рафа му такође не одговара“, рекао је Сампрас и додао да браниоца титуле Марина Чилића види у четвртфиналу.

У среду ујутро на нашем специјалу моћи ћете да прочитате и посебан осврт на последњи Грен слем који је Сампрас освојио управо у Њујорку пре 13 година.

Коментари / 0

Оставите коментар