ЕП - Руси: Пашутин изабрао микс искусних и дебитаната!

Селектор Русије Јевгениј Пашутин објавио је списак играча које води на Европско првенству, на којем ће се његов тим такмичити у групи у групи А.

Кошарка 03.09.2015 | 09:15
ЕП - Руси: Пашутин изабрао микс искусних и дебитаната!

Пашутин се одлучио за мешавину искусних играча и дебитаната који ће се у Монпељеу супротставити Француској, Пољској, Босни и Херцеговини, Израелу и Финској.

Још раније је било познато да ће Руси бити без једне од својих главних звезда Алексеја Шведа на Евробаскету, као и Тимофеја Мозгова и Саше Кауна.

Тим Русије: Дмитриј Хвостов, Јевгениј Бабурин, Виталиј Фридзон, Антон Понкрашов, Јегор Вјаљцев, Сергеј Моња, Андреј Воронцевич, Семјон Антонов, Никита Курбанов, Андреј Зубков, Руслан Патејев, Андреј Десјатников.

Нови капитен репрезентације Русије Антон Понкрашов и његов заменик Сергеј Моња имају европско злато у свом поседу, пошто су били део тима који је 2007. године у Шпанији дошао до крова Европе. Виталиј Фридзон је дебитовао за национални тим две године раније, али није био у златној екипи, ипак, његово искуство ће бити вредно на Евробаскету, као и Дмитрија Хвостова.

Андреј Воронцевич се сматра једним од највећих талената који је Русија имала у последњој деценији, али због повреде није учествовао у освајању бронзане олимпијске медаље пре две године у Лондону. Воронцевич представља једну од највећих претњу по противничке играче, а готово једнако искуство као он има Семен Антонов.

Пашутин је одлучио да прилику да тројици младих дебитаната – Андреју Зубкову, Руслану Патејеву и Андреју Десјатникову, који су сви имали успехе у млађим категоријама. Уз њих тројицу, дебитант ће бити и нешто старији Јевгениј Бабурин, који је имао сјајну сезону у дресу Нижњег Новгорода.

Прву утакмицу на Евробаскету Русија игра у суботу са Израелом.

Коментари / 0

Оставите коментар