EP - Rusi: Pašutin izabrao miks iskusnih i debitanata!

Selektor Rusije Jevgenij Pašutin objavio je spisak igrača koje vodi na Evropsko prvenstvu, na kojem će se njegov tim takmičiti u grupi u grupi A.

Košarka 03.09.2015 | 09:15
EP - Rusi: Pašutin izabrao miks iskusnih i debitanata!

Pašutin se odlučio za mešavinu iskusnih igrača i debitanata koji će se u Monpeljeu suprotstaviti Francuskoj, Poljskoj, Bosni i Hercegovini, Izraelu i Finskoj.

Još ranije je bilo poznato da će Rusi biti bez jedne od svojih glavnih zvezda Alekseja Šveda na Evrobasketu, kao i Timofeja Mozgova i Saše Kauna.

Tim Rusije: Dmitrij Hvostov, Jevgenij Baburin, Vitalij Fridzon, Anton Ponkrašov, Jegor Vjaljcev, Sergej Monja, Andrej Voroncevič, Semjon Antonov, Nikita Kurbanov, Andrej Zubkov, Ruslan Patejev, Andrej Desjatnikov.

Novi kapiten reprezentacije Rusije Anton Ponkrašov i njegov zamenik Sergej Monja imaju evropsko zlato u svom posedu, pošto su bili deo tima koji je 2007. godine u Španiji došao do krova Evrope. Vitalij Fridzon je debitovao za nacionalni tim dve godine ranije, ali nije bio u zlatnoj ekipi, ipak, njegovo iskustvo će biti vredno na Evrobasketu, kao i Dmitrija Hvostova.

Andrej Voroncevič se smatra jednim od najvećih talenata koji je Rusija imala u poslednjoj deceniji, ali zbog povrede nije učestvovao u osvajanju bronzane olimpijske medalje pre dve godine u Londonu. Voroncevič predstavlja jednu od najvećih pretnju po protivničke igrače, a gotovo jednako iskustvo kao on ima Semen Antonov.

Pašutin je odlučio da priliku da trojici mladih debitanata – Andreju Zubkovu, Ruslanu Patejevu i Andreju Desjatnikovu, koji su svi imali uspehe u mlađim kategorijama. Uz njih trojicu, debitant će biti i nešto stariji Jevgenij Baburin, koji je imao sjajnu sezonu u dresu Nižnjeg Novgoroda.

Prvu utakmicu na Evrobasketu Rusija igra u subotu sa Izraelom.

Komentari / 0

Ostavite komentar