Луди, луди Челси: Шта повезује Пантића, Салаха и Квадрада?!

Лондонски Плавци у овом прелазном року на позајмице послали чак 27 фудбалера, од чега је највише, њих петорица отишло у Витесе.

Фудбал 02.09.2015 | 22:15
Луди, луди Челси: Шта повезује Пантића, Салаха и Квадрада?!

Прелазни рок у Енглеској је завршен, већина најјачих трансфера већ је обављено, а добро се зна кога су довели најбогатији клубови. Када је у питању Челси, лондонским Плавцима не иде на старту сезоне, иако су довели неколико скупих појачања, али је више него занимљиво колико је играча клуб са Стамфорд бриџа послао на позајмицу.

Ради се о невероватној цифри од 27 фудбалера, а имена су таква да би овај тим, када би играо заједно, сигурно био у средини табеле неке од лига петице, а уз мало среће можда би могао да се бори за пласман у Европу.

Наравно, углавном се ради о фудбалерима које је клуб са Стамфорд Бриџа у претходним прелазним роковима слао на позајмице, а два најјача имена свакако су Хуан Квадрадо и Мохамед Салаха који су завршили у Италији са статусом великих појачања Јувентуса и Роме.

Има и српски фудбал свог представника на овом списку, ради се о бившем бисеру Партизанове школе, Данилу Пантићу који је отишао у Витесе, Челсијеву холандску филијалу. Тамо су завршили и Доминик Соланке, Изи Браун Луис Бејкер и Натан.

Ту је и српској јавности познат голман Матеј Делач који је у сезони 2013/14 бранио за Војводину, а сада је у Сарајеву.

Још једно познато име, односно никада доказани таленат, нападач Виктор Мозес који је својевремено са плавцима освојио Лигу Европе, позајмљен је Вест Хему.

Списак оних најпознатијих играча широј јавности завршава се са два имена Мариом Пашалићем који је задужио опрему Монака, односно Марком ван Гинкелом, прошле сезоне чланом Милана, а сада Стоук Ситија.

Традиција, а и начин пословања Романа Абрамовича, па и Жозеа Муриња, кажу да је мало њих са позајмица успело да се врати у Челси и избори место у првом тиму. У последњих неколико година то је пошло за руком голману Тибоу Куртои који је три сезоне био на позајмици у мадридском Атлетику.

Ово су Челсијеви играчи на позајмицама за сезону 2015/16: Кристијан Ацу (Борнмут), Марио Пашалић (Монако), Изи Браун (Витесе), Луис Бејкер (Витесе), Марко ван Гинкел (Стоук Сити), Томас Калас (Мидлсбро), Патрик Бамфорд (Кристал Палас), Данило Пантић (Витесе), Доминик Соланке (Витесе), Мохамед Салах (Рома), Нејтан Ејк (Вотфорд), Хуан Квадрадо (Јувентус), Алекс Дејви (Питерборо), Натан (Витесе), Матеј Делач (Сарајево), Тод Кејн (НЕЦ Најмехен), Валас (Карпи), Кенет Омеруо (Касимпаша), Џордан Хотон (Гилингем), Андреас Кристенсен (Менхенгладбах), Беканти Викторијен Ангбан (Сен Труден), Јулисис Давила (Виторија Гимараеш), Кристијан Куевас (Сен Труден), Жоао Родригез (Сен Труден), Виктор Мозес (Вест Хем), Лукас Пјазон (Рединг), Ислам Феруз (Хибернијан).

Коментари / 0

Оставите коментар