Ludi, ludi Čelsi: Šta povezuje Pantića, Salaha i Kvadrada?!

Londonski Plavci u ovom prelaznom roku na pozajmice poslali čak 27 fudbalera, od čega je najviše, njih petorica otišlo u Vitese.

Fudbal 02.09.2015 | 22:15
Ludi, ludi Čelsi: Šta povezuje Pantića, Salaha i Kvadrada?!

Prelazni rok u Engleskoj je završen, većina najjačih transfera već je obavljeno, a dobro se zna koga su doveli najbogatiji klubovi. Kada je u pitanju Čelsi, londonskim Plavcima ne ide na startu sezone, iako su doveli nekoliko skupih pojačanja, ali je više nego zanimljivo koliko je igrača klub sa Stamford bridža poslao na pozajmicu.

Radi se o neverovatnoj cifri od 27 fudbalera, a imena su takva da bi ovaj tim, kada bi igrao zajedno, sigurno bio u sredini tabele neke od liga petice, a uz malo sreće možda bi mogao da se bori za plasman u Evropu.

Naravno, uglavnom se radi o fudbalerima koje je klub sa Stamford Bridža u prethodnim prelaznim rokovima slao na pozajmice, a dva najjača imena svakako su Huan Kvadrado i Mohamed Salaha koji su završili u Italiji sa statusom velikih pojačanja Juventusa i Rome.

Ima i srpski fudbal svog predstavnika na ovom spisku, radi se o bivšem biseru Partizanove škole, Danilu Pantiću koji je otišao u Vitese, Čelsijevu holandsku filijalu. Tamo su završili i Dominik Solanke, Izi Braun Luis Bejker i Natan.

Tu je i srpskoj javnosti poznat golman Matej Delač koji je u sezoni 2013/14 branio za Vojvodinu, a sada je u Sarajevu.

Još jedno poznato ime, odnosno nikada dokazani talenat, napadač Viktor Mozes koji je svojevremeno sa plavcima osvojio Ligu Evrope, pozajmljen je Vest Hemu.

Spisak onih najpoznatijih igrača široj javnosti završava se sa dva imena Mariom Pašalićem koji je zadužio opremu Monaka, odnosno Markom van Ginkelom, prošle sezone članom Milana, a sada Stouk Sitija.

Tradicija, a i način poslovanja Romana Abramoviča, pa i Žozea Murinja, kažu da je malo njih sa pozajmica uspelo da se vrati u Čelsi i izbori mesto u prvom timu. U poslednjih nekoliko godina to je pošlo za rukom golmanu Tibou Kurtoi koji je tri sezone bio na pozajmici u madridskom Atletiku.

Ovo su Čelsijevi igrači na pozajmicama za sezonu 2015/16: Kristijan Acu (Bornmut), Mario Pašalić (Monako), Izi Braun (Vitese), Luis Bejker (Vitese), Marko van Ginkel (Stouk Siti), Tomas Kalas (Midlsbro), Patrik Bamford (Kristal Palas), Danilo Pantić (Vitese), Dominik Solanke (Vitese), Mohamed Salah (Roma), Nejtan Ejk (Votford), Huan Kvadrado (Juventus), Aleks Dejvi (Piterboro), Natan (Vitese), Matej Delač (Sarajevo), Tod Kejn (NEC Najmehen), Valas (Karpi), Kenet Omeruo (Kasimpaša), Džordan Hoton (Gilingem), Andreas Kristensen (Menhengladbah), Bekanti Viktorijen Angban (Sen Truden), Julisis Davila (Vitorija Gimaraeš), Kristijan Kuevas (Sen Truden), Žoao Rodrigez (Sen Truden), Viktor Mozes (Vest Hem), Lukas Pjazon (Reding), Islam Feruz (Hibernijan).

Komentari / 0

Ostavite komentar