Вучелић: Чини ми се да Звезда стоји иза свега!

"Не знам, ипак, после свега шта да мислим. Можда је Здјеларов долазак стопирао Рудар из Пљеваља. А можда и ФК Црвенка. Ево, не знам, нисам сигуран“, уз ироничан осмех додаје Вучелић!

Фудбал 02.09.2015 | 21:45
Вучелић: Чини ми се да Звезда стоји иза свега!

Такав финиш прелазног рока се не памти. Обележили су га скоро једнако они који су дошли последњег дана (Никола Лековић, Александар Субић, Ален Стевановић и Немања Михајловић), као и они чије потписе у Хумској 1 нису дочекали, мада су се буквално до последње секунде борили за Сашу Здјелара и Мирка Иванића.

На крају је обојици везиста спуштена рампа за долазак у Партизан, после чега црно-бели не могу да се отму утиску да је у оба случаја прсте умешала и трећа страна. Незванично, реч је о Црвеној звезди чији су челници урадили све како би осујетили намеру вечитог ривала да се појача.

На то указује Милорад Вучелић, потпредседник црно-белих.
„Имам исти онај утисак који дели јавност, да иза свега стоји Црвена звезда. То је мој утисак, међутим, немам доказе. Ништа опипљиво. Знам само да смо осујећени у намери да реализјемо поменута два трансфера. Чини ми се да смо спречени, евидентно је“, каже Вучелић за МОЗЗАРТ Спорт.

Наравно, с друге стране Топчидерског брда стижу уверавања да се у поменуте послове нису мешали. Бар тако тврди генерални директор Црвене звезде у оставци Звездан Терзић, који је подсетио да су црвено-бели почетком лета нудили Војводини 600.000 евра за Мирка Иванића. Далеко мање од Партизанова 2.000.000 евра, после чега се мора поставити питање како у дело није претворена замисао да се заменик капитена Лала пресели у Хумску 1 за тако озбиљан новац.
„Две ствари су важне да се напомену. Прва, Партизан није контактирао нити на било који начин узнемиравао играча. Комплетна преписка и позиви били су на релацији клуб-клуб. Тачно је да смо понудили поменути новац, али се у једном тренутку, пошто је већ било доста касно, изгубила комуникација на релацији Војводина – играч. Рекли су нам да с њим нису успели да успоставе контакт. Друго, осим Војводине, комуницирали су са Мирковим менаџером Љубомиром Воркапићем. Њега је лично звао наш потпредседник Војислав Недић, међутим, кад му је Воркапић рекао да је Иванићева жеља да не напшта Нови Сад, односно да неће у Партизан, постало је јасно да од наше идеје нема ништа.“

Као што нису могли да се начуде како то Војводина одбија за наше услове рекордну понуду за Мирка Иванића, челници црно-белих су остали згранути кад им је јављено да договорена позајмица Саше Здјелара из Олимпијакоса – пропада.

„Оно што могу да кажем за случај Здјелар јесте да је било разноразних утицаја. Тај посао је био готов. А онда су наједном ствари почеле да се компликују. Те братски односи Звезде и Олимпијакоса, те претње навијача грчког клуба, те претње председника Атињана. Не знам, ипак, после свега шта да мислим. Можда је његов долазак стопирао Рудар из Пљеваља. А можда и ФК Црвенка. Ево, не знам, нисам сигуран“, уз ироничан осмех додаје Вучелић.

Кад се црта подвуче, Партизан је летњи прелазни рок завршио ангажманом десеторице новајлија и с минималним улагањима, јер су Валери Божинов, Абубакар Оумару, Никола Трујић, Небојша Косовић и Ален Стевановић стигли као слободни играч, на позајмице су доведени Фабрисио Дорнелас и Никола Лековић, док је обештећење плаћено у случајевима Марка Јевтовића (Нови Пазар, 50.000 евра), Александра Субића (Борац Бањалука, око 150.000 евра) и Немања Михајловић (Рад, 200.000 евра).
„Морам да будем задовољан, међутим, био бих задовољнији да смо успели да доведемо још Иванића и Здјелара. Ово никако не значи потцењивање нашег тренутног играчког кадра, који је показао квалитет на српској, али и европској сцени. Напротив, само смо желели да Партизан буде јачи. И Партизан мора да буде јачи, јер нас очекују такмичења на три фронта, па ће бити прилике да сви ангажовани играчи оправдају поверење. Осим тога, појчали смо се, јер видимо да се појачавају наши конкуренти у борби за шампионски наслов.“

Управо у томе је још једна нелогичност садржана у питању како је Партизан са око 15.000.000 евра дуга, шампионском титулом и обезбеђеном јесени у Европи довео играче за мање од пола пола милиона евра, а – на пример – Црвена звезда, која има око 40.000.000 евра дуга и остала је без првог места прошле сезоне потрошила исто толико новца овог лета.
„Не бих да кукумавчим, само ћу да констатујем: нисмо у равноправном положају. Убедљиво и видљиво, наше стартне позиције нису исте. Погледајте само број и висину спонзорских уговора које је потписала Црвена звезда и све ће вам бити јасно. Но, то је проблем с којим морамо да се носимо. Изборили смо се с њим прошле, надам се да ћемо се изборити и ове сезоне, на пољу које нас једино занима. На терену“, завршио је Милорад Вучелић разговор за наш портал.

Коментари / 0

Оставите коментар