Vučelić: Čini mi se da Zvezda stoji iza svega!

"Ne znam, ipak, posle svega šta da mislim. Možda je Zdjelarov dolazak stopirao Rudar iz Pljevalja. A možda i FK Crvenka. Evo, ne znam, nisam siguran“, uz ironičan osmeh dodaje Vučelić!

Fudbal 02.09.2015 | 21:45
Vučelić: Čini mi se da Zvezda stoji iza svega!

Takav finiš prelaznog roka se ne pamti. Obeležili su ga skoro jednako oni koji su došli poslednjeg dana (Nikola Leković, Aleksandar Subić, Alen Stevanović i Nemanja Mihajlović), kao i oni čije potpise u Humskoj 1 nisu dočekali, mada su se bukvalno do poslednje sekunde borili za Sašu Zdjelara i Mirka Ivanića.

Na kraju je obojici vezista spuštena rampa za dolazak u Partizan, posle čega crno-beli ne mogu da se otmu utisku da je u oba slučaja prste umešala i treća strana. Nezvanično, reč je o Crvenoj zvezdi čiji su čelnici uradili sve kako bi osujetili nameru večitog rivala da se pojača.

Na to ukazuje Milorad Vučelić, potpredsednik crno-belih.
„Imam isti onaj utisak koji deli javnost, da iza svega stoji Crvena zvezda. To je moj utisak, međutim, nemam dokaze. Ništa opipljivo. Znam samo da smo osujećeni u nameri da realizjemo pomenuta dva transfera. Čini mi se da smo sprečeni, evidentno je“, kaže Vučelić za MOZZART Sport.

Naravno, s druge strane Topčiderskog brda stižu uveravanja da se u pomenute poslove nisu mešali. Bar tako tvrdi generalni direktor Crvene zvezde u ostavci Zvezdan Terzić, koji je podsetio da su crveno-beli početkom leta nudili Vojvodini 600.000 evra za Mirka Ivanića. Daleko manje od Partizanova 2.000.000 evra, posle čega se mora postaviti pitanje kako u delo nije pretvorena zamisao da se zamenik kapitena Lala preseli u Humsku 1 za tako ozbiljan novac.
„Dve stvari su važne da se napomenu. Prva, Partizan nije kontaktirao niti na bilo koji način uznemiravao igrača. Kompletna prepiska i pozivi bili su na relaciji klub-klub. Tačno je da smo ponudili pomenuti novac, ali se u jednom trenutku, pošto je već bilo dosta kasno, izgubila komunikacija na relaciji Vojvodina – igrač. Rekli su nam da s njim nisu uspeli da uspostave kontakt. Drugo, osim Vojvodine, komunicirali su sa Mirkovim menadžerom Ljubomirom Vorkapićem. Njega je lično zvao naš potpredsednik Vojislav Nedić, međutim, kad mu je Vorkapić rekao da je Ivanićeva želja da ne napšta Novi Sad, odnosno da neće u Partizan, postalo je jasno da od naše ideje nema ništa.“

Kao što nisu mogli da se načude kako to Vojvodina odbija za naše uslove rekordnu ponudu za Mirka Ivanića, čelnici crno-belih su ostali zgranuti kad im je javljeno da dogovorena pozajmica Saše Zdjelara iz Olimpijakosa – propada.

„Ono što mogu da kažem za slučaj Zdjelar jeste da je bilo raznoraznih uticaja. Taj posao je bio gotov. A onda su najednom stvari počele da se komplikuju. Te bratski odnosi Zvezde i Olimpijakosa, te pretnje navijača grčkog kluba, te pretnje predsednika Atinjana. Ne znam, ipak, posle svega šta da mislim. Možda je njegov dolazak stopirao Rudar iz Pljevalja. A možda i FK Crvenka. Evo, ne znam, nisam siguran“, uz ironičan osmeh dodaje Vučelić.

Kad se crta podvuče, Partizan je letnji prelazni rok završio angažmanom desetorice novajlija i s minimalnim ulaganjima, jer su Valeri Božinov, Abubakar Oumaru, Nikola Trujić, Nebojša Kosović i Alen Stevanović stigli kao slobodni igrač, na pozajmice su dovedeni Fabrisio Dornelas i Nikola Leković, dok je obeštećenje plaćeno u slučajevima Marka Jevtovića (Novi Pazar, 50.000 evra), Aleksandra Subića (Borac Banjaluka, oko 150.000 evra) i Nemanja Mihajlović (Rad, 200.000 evra).
„Moram da budem zadovoljan, međutim, bio bih zadovoljniji da smo uspeli da dovedemo još Ivanića i Zdjelara. Ovo nikako ne znači potcenjivanje našeg trenutnog igračkog kadra, koji je pokazao kvalitet na srpskoj, ali i evropskoj sceni. Naprotiv, samo smo želeli da Partizan bude jači. I Partizan mora da bude jači, jer nas očekuju takmičenja na tri fronta, pa će biti prilike da svi angažovani igrači opravdaju poverenje. Osim toga, pojčali smo se, jer vidimo da se pojačavaju naši konkurenti u borbi za šampionski naslov.“

Upravo u tome je još jedna nelogičnost sadržana u pitanju kako je Partizan sa oko 15.000.000 evra duga, šampionskom titulom i obezbeđenom jeseni u Evropi doveo igrače za manje od pola pola miliona evra, a – na primer – Crvena zvezda, koja ima oko 40.000.000 evra duga i ostala je bez prvog mesta prošle sezone potrošila isto toliko novca ovog leta.
„Ne bih da kukumavčim, samo ću da konstatujem: nismo u ravnopravnom položaju. Ubedljivo i vidljivo, naše startne pozicije nisu iste. Pogledajte samo broj i visinu sponzorskih ugovora koje je potpisala Crvena zvezda i sve će vam biti jasno. No, to je problem s kojim moramo da se nosimo. Izborili smo se s njim prošle, nadam se da ćemo se izboriti i ove sezone, na polju koje nas jedino zanima. Na terenu“, završio je Milorad Vučelić razgovor za naš portal.

Komentari / 0

Ostavite komentar