УС опен: Одлична Халеп и Каролина, испали Шафаржова и Симон!

Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у друго коло УС Опена пошто јој је Новозеланђанка Марина Ераковић предала меч у другом сету. Амерички тенисер Доналд Јанг остварио је победу каријере пошто је после великог преокрета са УС опена избацио 11. носиоца Жила Симона.

Тенис 01.09.2015 | 22:00
УС опен: Одлична Халеп и Каролина, испали Шафаржова и Симон!

У тренутку предаје било је 6:2, 3:0 за Халепову, која је постављена за другог носиоца, а меч је до тада трајао само 47 минута.

Халепову у наредном колу чека дуел са бољом из сусрета Казахстанке Јулије Путинцеве и Катерина Бондаренко из Украјине.

Халепова је одлично ушла у меч са Новозеланђанком, којом није дала ни шансу да је угрози. Румунка је била сигурна на свом сервису, претила је Ераковићево на њеном, да би уследила предаја при вођству друге тенисерке света са 3:0 у другом сету. За сада се не зна разлог повлачења Ераковићеве.

Шеста тенисерка света Лусија Шафаржова завршила је учешће на УС Опену већ у првом колу, пошто је боља од ње била Украјинка Лесија Цуренко.

Цуренко је против Чехиње славила са 6:4, 6:1, после једног сата и пет минута игре и тако направила највеће изненађење у прва два дана последњег Грен слема сезоне.

Украјинку у другом колу очекује дуел са домаћом тенисерком Варваром Лепченко, која је била боља од Белгијанке Кирстен Флипкенс са 6:1, 6:1.

Цуренко је одиграла сјајан меч против финалисткиње Ролан Гароса, која се држала у првом сету, али је у другом попустила. У прва четири гема водила се изједначена битка, да би у петом гему уследио брејк Украјинке, а потом два гема касније још један. Чехиња је успела да врати један и приђе на 5:4, али је Цуренко одмах потом одсервирала за сет.

Украјинка је заиграла још боље у наставку, лако и брзо је повела 4:0, пре него што је Шафаржова прекинула њен низ. Међутим, два гема касније, Цуренко је дошла до тријумфа искористивши четврту меч лопту.

Данска тенисерка Каролина Вознијацки препустила је својој ривалки Џејми Леб само два гема на старту такмичења на УС Опену.

Вознијацки је против Лебове славила са 6:1, 6:1, после једног сата и седам минута игре.

У другом колу, Данкињу очекује дуел са бољом из сусрета између Американке Кристине Мекхејл и Петре Цетковске из Чешке.

Даље је прошла и друга тенисерка света Симона Халеп, којој је Новозеланђанка Марина Ераковић предала меч при вођству Румунке са 6:2, 3:0. Халепову у наредном колу чека дуел са бољом из сусрета Казахстанке Јулије Путинцеве и Катерина Бондаренко из Украјине.

Највеће изненађење дана приредила је Украјинка Леција Цуренко, победом над шестим носиоцем Лусијом Шафаржовом са 6:4, 6:1. Цуренко у наредном колу игра са Американком Варваром Лепченко, која је декласирала Кирстен Флипкенс из Белгије са 6:1, 6:1.

Од носилаца, такмичење другог дана последњег Грен слема сезоне завршиле су Швајцаркиња Тимеа Бачшински и Ирина-Камелија Бегу из Румуније. Боља од швајцарске тенисерке, која је постављена за 14. носиоца, била је Чехиња Барбора Стрицова са 7:5, 6:0, док је Бегу поражена од Белорускиње Олге Говорцове са 6:1, 0:6, 7:6.

Јанг је остварио први тријумф у каријери пошто је изгубио прва два сета, а на крају је славио са 2:6, 4:6, 6:4, 6:4, 6:4.

До велике победе Јанг је стигао сјајном игром у најважнијим тренуцима меча, пошто је спасао чак 21 од 30 брејк лопти колико их је Француз имао.

Симон је практично имао добијен меч. Водио је са 6:2, 6:4 и 3:0 и деловело је да ће рутински завршити посао у три сета.

Тада је уследио велики преокрет. Јанг је добио пет везаних гемова, успео је да смањи на 2-1 у сетовима и стекне велику психолошку предност.

У четвртом сету повео је са 5:1 уз два брејка, Симон се вратио на 5:4 и у 10. гему је вероватно и одлучен меч. Француз је пропустио две брејк лопте за потпуни повратак, Јанг је искористио прву сет лопту и изједначио је на 2-2.

Драме је било и у одлучујућем периоду. Јанг је два пута испуштао предност брејка, али је на крају успео да добије последња два гема за велики тријумф.

Његов наредни ривал у Њујорку биће бољи из дуела Бедене – Гулбис.

Коментари / 0

Оставите коментар