US open: Odlična Halep i Karolina, ispali Šafaržova i Simon!

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u drugo kolo US Opena pošto joj je Novozelanđanka Marina Eraković predala meč u drugom setu. Američki teniser Donald Jang ostvario je pobedu karijere pošto je posle velikog preokreta sa US opena izbacio 11. nosioca Žila Simona.

Tenis 01.09.2015 | 22:00
US open: Odlična Halep i Karolina, ispali Šafaržova i Simon!

U trenutku predaje bilo je 6:2, 3:0 za Halepovu, koja je postavljena za drugog nosioca, a meč je do tada trajao samo 47 minuta.

Halepovu u narednom kolu čeka duel sa boljom iz susreta Kazahstanke Julije Putinceve i Katerina Bondarenko iz Ukrajine.

Halepova je odlično ušla u meč sa Novozelanđankom, kojom nije dala ni šansu da je ugrozi. Rumunka je bila sigurna na svom servisu, pretila je Erakovićevo na njenom, da bi usledila predaja pri vođstvu druge teniserke sveta sa 3:0 u drugom setu. Za sada se ne zna razlog povlačenja Erakovićeve.

Šesta teniserka sveta Lusija Šafaržova završila je učešće na US Openu već u prvom kolu, pošto je bolja od nje bila Ukrajinka Lesija Curenko.

Curenko je protiv Čehinje slavila sa 6:4, 6:1, posle jednog sata i pet minuta igre i tako napravila najveće iznenađenje u prva dva dana poslednjeg Gren slema sezone.

Ukrajinku u drugom kolu očekuje duel sa domaćom teniserkom Varvarom Lepčenko, koja je bila bolja od Belgijanke Kirsten Flipkens sa 6:1, 6:1.

Curenko je odigrala sjajan meč protiv finalistkinje Rolan Garosa, koja se držala u prvom setu, ali je u drugom popustila. U prva četiri gema vodila se izjednačena bitka, da bi u petom gemu usledio brejk Ukrajinke, a potom dva gema kasnije još jedan. Čehinja je uspela da vrati jedan i priđe na 5:4, ali je Curenko odmah potom odservirala za set.

Ukrajinka je zaigrala još bolje u nastavku, lako i brzo je povela 4:0, pre nego što je Šafaržova prekinula njen niz. Međutim, dva gema kasnije, Curenko je došla do trijumfa iskoristivši četvrtu meč loptu.

Danska teniserka Karolina Voznijacki prepustila je svojoj rivalki Džejmi Leb samo dva gema na startu takmičenja na US Openu.

Voznijacki je protiv Lebove slavila sa 6:1, 6:1, posle jednog sata i sedam minuta igre.

U drugom kolu, Dankinju očekuje duel sa boljom iz susreta između Amerikanke Kristine Mekhejl i Petre Cetkovske iz Češke.

Dalje je prošla i druga teniserka sveta Simona Halep, kojoj je Novozelanđanka Marina Eraković predala meč pri vođstvu Rumunke sa 6:2, 3:0. Halepovu u narednom kolu čeka duel sa boljom iz susreta Kazahstanke Julije Putinceve i Katerina Bondarenko iz Ukrajine.

Najveće iznenađenje dana priredila je Ukrajinka Lecija Curenko, pobedom nad šestim nosiocem Lusijom Šafaržovom sa 6:4, 6:1. Curenko u narednom kolu igra sa Amerikankom Varvarom Lepčenko, koja je deklasirala Kirsten Flipkens iz Belgije sa 6:1, 6:1.

Od nosilaca, takmičenje drugog dana poslednjeg Gren slema sezone završile su Švajcarkinja Timea Bačšinski i Irina-Kamelija Begu iz Rumunije. Bolja od švajcarske teniserke, koja je postavljena za 14. nosioca, bila je Čehinja Barbora Stricova sa 7:5, 6:0, dok je Begu poražena od Beloruskinje Olge Govorcove sa 6:1, 0:6, 7:6.

Jang je ostvario prvi trijumf u karijeri pošto je izgubio prva dva seta, a na kraju je slavio sa 2:6, 4:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Do velike pobede Jang je stigao sjajnom igrom u najvažnijim trenucima meča, pošto je spasao čak 21 od 30 brejk lopti koliko ih je Francuz imao.

Simon je praktično imao dobijen meč. Vodio je sa 6:2, 6:4 i 3:0 i delovelo je da će rutinski završiti posao u tri seta.

Tada je usledio veliki preokret. Jang je dobio pet vezanih gemova, uspeo je da smanji na 2-1 u setovima i stekne veliku psihološku prednost.

U četvrtom setu poveo je sa 5:1 uz dva brejka, Simon se vratio na 5:4 i u 10. gemu je verovatno i odlučen meč. Francuz je propustio dve brejk lopte za potpuni povratak, Jang je iskoristio prvu set loptu i izjednačio je na 2-2.

Drame je bilo i u odlučujućem periodu. Jang je dva puta ispuštao prednost brejka, ali je na kraju uspeo da dobije poslednja dva gema za veliki trijumf.

Njegov naredni rival u Njujorku biće bolji iz duela Bedene – Gulbis.

Komentari / 0

Ostavite komentar