12 година испада у првом колу УС опена!

Упознали смо је као Клару Закопалову, а када се у јуну 2006. године удала за фудбалера узела је презиме Кукалова.

Тенис 02.09.2015 | 22:00
12 година испада у првом колу УС опена!

Девојка из Прага сада је већ у позним тениским годинама (33), а до сада је у каријери освојила три титуле.

Давне 2005. била је најбоља у Хертогенбошу и Палерму, да би на нови трофеј чекала читавих девет година и освојила га у Бразилу.

Међутим, ништа од овога, па чак ни титула у ФЕД купу прошле године, није довољно интересантно као њени наступи на Грен слемовима, тачније на УС опену.

Од када је 1999. постала професионална тенисерка, Кукалова је чак 12 пута испадала у првом колу у Њујорку, док је три пута заустављана у квалификацијама.

Њу је у ноћи између понедељка и уторка елиминисала Медисон Киз са 6:2, 6:4. Американка је тако ушла у групу девојака које су у првом колу избацивале Чехињу, а у којој се налазе још Аранча Пара Сантоња, Франческа Скјавоне, Вања Кинг, Линдзи Девенпорт, Светлана Кузњецова, Викторија Азаренка, Виржини Разано, Ирина Фалкони, Андреа Хлавачкова, Су-Веј Хсије и Петра Ћетковска.

Неуспеси на Флешинг Медоузу још су чуднији када се погледају резултати на остала три Грен слема. На Аустралијан опену и Вимблдону најбољи резултат јој друго коло, док је на Ролан Гаросу дотерала до трећег.

166 центиметара висока играчица неће имати још много прилике за напредак, али ће је сигурно утешити што је током каријере зарадила нешто мање од четири милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар