12 godina ispada u prvom kolu US opena!

Upoznali smo je kao Klaru Zakopalovu, a kada se u junu 2006. godine udala za fudbalera uzela je prezime Kukalova.

Tenis 02.09.2015 | 22:00
12 godina ispada u prvom kolu US opena!

Devojka iz Praga sada je već u poznim teniskim godinama (33), a do sada je u karijeri osvojila tri titule.

Davne 2005. bila je najbolja u Hertogenbošu i Palermu, da bi na novi trofej čekala čitavih devet godina i osvojila ga u Brazilu.

Međutim, ništa od ovoga, pa čak ni titula u FED kupu prošle godine, nije dovoljno interesantno kao njeni nastupi na Gren slemovima, tačnije na US openu.

Od kada je 1999. postala profesionalna teniserka, Kukalova je čak 12 puta ispadala u prvom kolu u Njujorku, dok je tri puta zaustavljana u kvalifikacijama.

Nju je u noći između ponedeljka i utorka eliminisala Medison Kiz sa 6:2, 6:4. Amerikanka je tako ušla u grupu devojaka koje su u prvom kolu izbacivale Čehinju, a u kojoj se nalaze još Aranča Para Santonja, Frančeska Skjavone, Vanja King, Lindzi Devenport, Svetlana Kuznjecova, Viktorija Azarenka, Viržini Razano, Irina Falkoni, Andrea Hlavačkova, Su-Vej Hsije i Petra Ćetkovska.

Neuspesi na Flešing Medouzu još su čudniji kada se pogledaju rezultati na ostala tri Gren slema. Na Australijan openu i Vimbldonu najbolji rezultat joj drugo kolo, dok je na Rolan Garosu doterala do trećeg.

166 centimetara visoka igračica neće imati još mnogo prilike za napredak, ali će je sigurno utešiti što je tokom karijere zaradila nešto manje od četiri miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar