Јунајтед: Реал је тај који је закаснио!

Фудбалски клуб Манчестер Јунајтед објавио је да трансфер Давида Де Хее у Реал није реализован због пропуста ‘краљевског клуба’.

Фудбал 02.09.2015 | 19:45
Јунајтед: Реал је тај који је закаснио!

О преласку Де Хее у редове Мадриђана спекулисало се цело лето, а по договору два клуба на “Олд Трафорд” је требало да пређе Кејлор Навас.

Међутим, иако је изгледало да је договор постигнут последњег дана прелазног рока, до трансфера није дошло јер Реал није успео да преда све потребне папире на време.

Раније током дана, Реал је објавио да је урадио све што је требало да би се реализовао трансфер и да је Јунајтед био тај који није. Неколико сати касније, са “Олд Трафорда” је стигло саопштење у којем се каже управо супротно, да је Јунајтед урадио све, а да је кривица на Реалу.

У саопштењу Јунајтеда се каже:

- Манчестер Јунајтед није контактирао Реал Мадрид по питању Давида, који је један од главних чланова тима и клуб није желео да га прода. Ниједну понуду за Давида нисмо добили до јуче (понедељак).

- Током поподнева, Реал је послао прву понуду за Давида. Договор је постигнут између клубова, који је укључивао прелазак Наваса на “Олд Трафорд”. Ти договори су зависили један од другог.

- У последњих неколико сати прелазног рока, док је Навас био на тренингу Реала, Реал је контролисао процес документације за Давида, Наваса и Реал. Јунајтед је контролисао своју документацију.

- Јунајтед је послао документацију за обојицу играча Реалу у 20.42 БСТ (21.42). Давидова документација је враћена од стране Реала у Јунајтед без стране са потписом у 22.32 БСТ.

- У 22.40 БСТ, пред сам рок, велике промене у документације су достављене Јунајтеду, што је договор довело под знак питања.

- Тек у 22.55 БСТ стигли су документи потребни да би се раскинуо Давидов уговор са Јунајтедом од Реала. У том тренутку Реал још није вратио документацију за Наваса.

- У 22.58 БСТ, Јунајтед је послао договор о трансферу, он је накачен на сервер и прихваћен, све пре крајњег рока.

Ми сматрамо да трансфер није реализован јер:

- Реал није накачио Давидову документацију на сервер на време, а Јунајтед јесте.

- Реал није доставио документа Шпанској лиги на време, већ 28 минута касније.

- Чињеница да је Јунајтед све послао на време потврдила је Фудбалска асоцијација Енгелске, која се понудила да асистира у случају да треба да се контактира ФИФА.

Јунајтед је на крају изразио задовољство што ће Де Хеа, којем уговор са ‘Ђаволима’ истиче наредног лета, остати на “Олд Трафорду”.

Коментари / 0

Оставите коментар