Junajted: Real je taj koji je zakasnio!

Fudbalski klub Mančester Junajted objavio je da transfer Davida De Hee u Real nije realizovan zbog propusta ‘kraljevskog kluba’.

Fudbal 02.09.2015 | 19:45
Junajted: Real je taj koji je zakasnio!

O prelasku De Hee u redove Madriđana spekulisalo se celo leto, a po dogovoru dva kluba na “Old Traford” je trebalo da pređe Kejlor Navas.

Međutim, iako je izgledalo da je dogovor postignut poslednjeg dana prelaznog roka, do transfera nije došlo jer Real nije uspeo da preda sve potrebne papire na vreme.

Ranije tokom dana, Real je objavio da je uradio sve što je trebalo da bi se realizovao transfer i da je Junajted bio taj koji nije. Nekoliko sati kasnije, sa “Old Traforda” je stiglo saopštenje u kojem se kaže upravo suprotno, da je Junajted uradio sve, a da je krivica na Realu.

U saopštenju Junajteda se kaže:

- Mančester Junajted nije kontaktirao Real Madrid po pitanju Davida, koji je jedan od glavnih članova tima i klub nije želeo da ga proda. Nijednu ponudu za Davida nismo dobili do juče (ponedeljak).

- Tokom popodneva, Real je poslao prvu ponudu za Davida. Dogovor je postignut između klubova, koji je uključivao prelazak Navasa na “Old Traford”. Ti dogovori su zavisili jedan od drugog.

- U poslednjih nekoliko sati prelaznog roka, dok je Navas bio na treningu Reala, Real je kontrolisao proces dokumentacije za Davida, Navasa i Real. Junajted je kontrolisao svoju dokumentaciju.

- Junajted je poslao dokumentaciju za obojicu igrača Realu u 20.42 BST (21.42). Davidova dokumentacija je vraćena od strane Reala u Junajted bez strane sa potpisom u 22.32 BST.

- U 22.40 BST, pred sam rok, velike promene u dokumentacije su dostavljene Junajtedu, što je dogovor dovelo pod znak pitanja.

- Tek u 22.55 BST stigli su dokumenti potrebni da bi se raskinuo Davidov ugovor sa Junajtedom od Reala. U tom trenutku Real još nije vratio dokumentaciju za Navasa.

- U 22.58 BST, Junajted je poslao dogovor o transferu, on je nakačen na server i prihvaćen, sve pre krajnjeg roka.

Mi smatramo da transfer nije realizovan jer:

- Real nije nakačio Davidovu dokumentaciju na server na vreme, a Junajted jeste.

- Real nije dostavio dokumenta Španskoj ligi na vreme, već 28 minuta kasnije.

- Činjenica da je Junajted sve poslao na vreme potvrdila je Fudbalska asocijacija Engelske, koja se ponudila da asistira u slučaju da treba da se kontaktira FIFA.

Junajted je na kraju izrazio zadovoljstvo što će De Hea, kojem ugovor sa ‘Đavolima’ ističe narednog leta, ostati na “Old Trafordu”.

Komentari / 0

Ostavite komentar