Бојиновић: У Борцу сам почео и завршавам каријеру!

Младен Бојиновић званично представљен као појачање Борца м:тел. "Овдје сам направио прве рукометне кораке, сада ће ту бити и крај моје каријере", рекао популарни Бакеро.

Остали спортови 02.09.2015 | 13:30
Бојиновић: У Борцу сам почео и завршавам каријеру!

Само пар дана пред квалификациони турнир за Лигу шампиона, РК Борац м:тел добио је два велика појачања.

Као што је најавио МОНДО прије неколико дана, у клуб се вратио Младен Бојиновић, који је у уторак и званично представљен, а својим искуством биће велико појачање за Бањалучане, посебно у походу на Лигу шампиона.

Осим Бојиновића, клуб је у уторак званично појачао и Срђан Тривунџа, који је сво вријеме тренирао са екипом и који је успјешно завршио преговоре с управом и продужио сарадњу.

Бојиновић је током званичног представљања истакао да је пресрећан јер се вратио у свој клуб.

"Презадовољан сам што сам се успио договорити са клубом у којем сам направио рукометне кораке, да то буде неки крај каријере. Био је почетак, ту је и крај. Задовољан сам и пресрећан што сам ту. Ово је први пут послије 21 године да сам у Бањалуци у августу, ево сад сам ту задовољан и срећан", рекао је Бојиновић.

"Знам шта ће сада и град и сви очекивати од Борца, али сви смо спремни за те изазове и желимо да помогнемо Борцу да буде европски клуб, да што прије играмо Европу. То треба да буде циљ, да се у најбољем свјетлу представи Борац, Бањалука и Република Српска. Ја ћу бити тај један шраф, дио тог механизма и сви ћемо дати свој максимум да Борац буде тамо гдје заслужује", додао је он.

Популарни Бакеро није играо припремне утакмице за Борац, али је често тренирао са екипом па недостатак утакмица не види као проблем.

"Довољно сам искусан играч да то не би требало да ми представља отежавајућу околност. Тренирам с екипом од првог дана, знам многе играче, са Ратком Николићем сам одрастао, са Тривом исто, Обрадовићем… Познајем момке и неће бити проблема, само тај неки први период, чињеница је и да је та прва утакмица најважнија и то сви треба да схватимо и да у првој утакмици мора постојати максимална озбиљност и ангажман".

Он сматра да Борац мора да прихвати улогу фаворита на квалификационом турниру за Лигу шампиона, првенствено због чињенице да је он домаћин.

"Домаћини смо и морамо прихватити улогу фаворита. Екипа Алпла Харда је искуснија од нас, без обзира на мене и Тривунџеу, али домаћи терен је домаћи терен увијек. Гдје год сам био домаћин је увијек био фаворит и очекујем да је Борац фаворит. Ко год да дође, ако Борац буде у финалу, Борац ће бити фаворит", истакао је Бојиновић.

Борац је увијек био синоним за рукомет када је у питању рукомет, не само у оквирима бивше Југославије, већ и у Европи, а Бојиновић истиче да и даље људи цијене бањалучку школу рукомета.

"У цијелој Европи када кажеш да си из Бањалуке и из Борца, питају 'Откуд вас толико'. Сви знају да је Борац увијек био расадник талената и да је највише играча долазило из Борца, са простора бивше Југославије. Углед је ту, поготово у Француској гдје постоје једне спортске новине за цијелу државу, а увијек се спомиње неко ко је био у Бањалуци, Боро Голић, Андреј Голић, Златан Сарачевић, Смајлагић… па кажу ви сви из Бањалуке. Прича се и даље о Бањалуци и о бањалучкој школи рукомета".

Борац је много добио и останком Срђана Тривунџе у екипи. Средњи бек Борца са својим квалитетом и искуством био је један од кључних играча у протеклим сезонама, а тако ће бити и у предстојећој.

"Велико ми је задовољство што сам и ове године дио РК Борац. Пресрећан сам што се РК Борац спомиње у Лиги шампиона, било то у квалификацијама или на други начин јер читаво ово вријеме иза нас, док сам био члан Борца управо смо ишчекивали ове моменте. Драго ми је што сам дио ове екипе и што су иза нас људи на челу са г. Радовићем, сигуран сам да ћемо ми играчи дати свој максимум да остваримо зацртане циљеве. Сигурно је да треба имати стрпљења, надам се да ћемо у томе успјети и позивам навијаче да у што већем броју дођу у Борик и надам се да ћемо се заједно радовати учешћу у Лиги шампиона", рекао је Тривунџа.

Он није желио да повлачи паралеле између прошлогодишње екипе и садашње, али је истакао да су млађи играчи стекли искуство и да вјерује да ће искористити пружену прилику.

"Био сам на тренинзима, ради се доста квалитетно и сви знају који су циљеви постављени пред нас. Млађи играчи из прошле сезоне су стекли искуство играњем у СЕХА лиге и они ће то искуство сада искористити. Ово је турнирски тип играња и момци ће се сконцентрисати и искористити своје прилике за доказивање , све ће то бити окренуто ка заједничком циљу да се квалификујемо за Лигу шампиона".

Предсједник РК Борац Милан Радовић на представљању Бојиновића и Тривунџе рекао је да је завршио велики посао и да је екипа сада на много вишем нивоу.

"Част нам је да презентујемо ова појачања и да смо са ова два играча сигурно подигли квалитет и заокружили оно што смо обећали. Што се тиче играчког кадра ми смо завршили и са буџетом и са оним што можемо да обезбиједимо. Драго ми је да смо се договорили са Бојиновићем који је био изузетно коректан, и што је то урађено и са љубављу према клубу, а с друге стране и професионално. И Срђан је био прошле године лидер екипе и то је био разлог да продужимо сарадњу, јер мислимо да ћемо добити на квалитету. Сада смо на тим позицијима много јачи. На овим утакмицама се видјело да је недостајао лидер екипе, неко ко ће да преузме одговорност. Љетос сам причао са Шарићем, он ми је сугерисао да морамо да нађемо неког лидера, испало је да је наш Бака слободан и одмах смо реаговали и направили сарадњу. Што се Срђана тиче ту није било уопште дилеме да ли да наставимо сарадњу, било је само да се договоримо око услова, мислим да су обојица у преговорима били озбиљни а с друге стране све је било коректно. Желим да им се захвалим и пожелим им добродошлицу", рекао је Радовић.

Он је позвао све навијаче и љубитеље рукомета да у суботу дођу у Борик и подрже Борац у једној од најзначајнијих утакмица.

"Очекивања су велика, имамо прилику да уђемо у Лигу шампиона и то ће ако успјемо бити огроман успјех за клуб, град и државу. Треба нам подршка публике, ако то буде како треба увјерен сам да можемо да играмо Лигу шампиона", истакао је Радовић.

Коментари / 0

Оставите коментар