Серена: Не могу да кажем да сам најбоља!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс рекла је да је спремна да изнесе притисак који доноси борба за календарски Грен слем.

Тенис 04.09.2015 | 15:15
Серена: Не могу да кажем да сам најбоља!

34-годишња Американка је пре месец и по дана освојила Вимблдон и тако дошла до такозваног ‘Серена слема’, пошто у истом тренутку држи титуле са свих Грен слемова.

Серена сада има прилику да комплетира први календарски Грен слем уколико освоји УС Опен који почиње у понедељак.

“Мислим да ми је Вимблдон дао невероватну вежбу за то. На Вимбдону сам играла за други ‘Серена слем’, што је ретко. То ми је заиста дало најбољу вежбу и припрему за борбу за Грен слем”, рекла је Серена.

Немица Штефи Граф је последња тенисерка која је освојила календарски Слем 1988. године, а пре ње су то само успеле Маргарет Корт 1970. и Морин Коноли 1953.

У случају да освоји УС Опен, Серена неће само доћи до календарском Грен слема, већ ће се изједначити са Графовом по броју Грен слем титула. Американка у овом тренутку има 21 титулу, а испред ње и Графове само је Кортова са 24 трофеја са Грен слем турнира.

Упитана да ли сада верује да је најбоља тенисерка свих времена, Вилијамсова је рекла:

“Не могу да кажем то. Могу да кажем да сам најбоља тенисерка каква сам могла да будем. Гледам бројке и видим их. И верујем у њих”, истакла је америчка тенисерка.

Коментари / 0

Оставите коментар