Serena: Ne mogu da kažem da sam najbolja!

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da je spremna da iznese pritisak koji donosi borba za kalendarski Gren slem.

Tenis 04.09.2015 | 15:15
Serena: Ne mogu da kažem da sam najbolja!

34-godišnja Amerikanka je pre mesec i po dana osvojila Vimbldon i tako došla do takozvanog ‘Serena slema’, pošto u istom trenutku drži titule sa svih Gren slemova.

Serena sada ima priliku da kompletira prvi kalendarski Gren slem ukoliko osvoji US Open koji počinje u ponedeljak.

“Mislim da mi je Vimbldon dao neverovatnu vežbu za to. Na Vimbdonu sam igrala za drugi ‘Serena slem’, što je retko. To mi je zaista dalo najbolju vežbu i pripremu za borbu za Gren slem”, rekla je Serena.

Nemica Štefi Graf je poslednja teniserka koja je osvojila kalendarski Slem 1988. godine, a pre nje su to samo uspele Margaret Kort 1970. i Morin Konoli 1953.

U slučaju da osvoji US Open, Serena neće samo doći do kalendarskom Gren slema, već će se izjednačiti sa Grafovom po broju Gren slem titula. Amerikanka u ovom trenutku ima 21 titulu, a ispred nje i Grafove samo je Kortova sa 24 trofeja sa Gren slem turnira.

Upitana da li sada veruje da je najbolja teniserka svih vremena, Vilijamsova je rekla:

“Ne mogu da kažem to. Mogu da kažem da sam najbolja teniserka kakva sam mogla da budem. Gledam brojke i vidim ih. I verujem u njih”, istakla je američka teniserka.

Komentari / 0

Ostavite komentar