Чилић: Новак је фаворит на УС Опену!

Хрватски тенисер Марин Чилић рекао је да је за њега Новак Ђоковић главни фаворит пред почетак УС Опена у понедељак.

Тенис 01.09.2015 | 13:20
Чилић: Новак је фаворит на УС Опену!

Чилић је пре годину дана остварио највећи успех своје каријере, тријумфом на последњем Грен слему сезоне, а од тада је имао велике проблеме са повредама.

Иако је прошле године изненадио све, мало ко сматра да би Хрват могао да понови успех на Флашинг Медоузу, а он сам истиче да му је прва Грен слем титула променила живот.

“Посебан је осећај вратити се у Њујорк као бранилац титуле. Враћају ми се лепе успомене, најлепше које имам у животу, које ми увек развуку осмех на лицу. Сада проживљавам све те тренутке поново, покушавам да уживам, што је најважније. Мој живот се променио, колеге ме више поштују, али је и притисак већи”, рекао је Чилић.

На питање ко су за њега главни фаворити за тријумф на УС Опену, хрватски тенисер је био јасан:

“Новак Ђоковић је и даље тенисер којег сви треба да победе, он је на врху моје листе фаворита. Енди Мари игра одлично, Роџер Федерер је увек конкурент на Грен слемовима, посебно због чињенице како је играо у Синсинатију. Мислим да и други тенисери могу да се боре за титулу такође. Откако је Вавринка освојио Аустралијан Опен 2014. године, натерао нас је да верујемо да и ми, други тенисери, то можемо и да је могуће освојити титуле на највећим турнирима на свету”.

Коментари / 0

Оставите коментар