Čilić: Novak je favorit na US Openu!

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da je za njega Novak Đoković glavni favorit pred početak US Opena u ponedeljak.

Tenis 01.09.2015 | 13:20
Čilić: Novak je favorit na US Openu!

Čilić je pre godinu dana ostvario najveći uspeh svoje karijere, trijumfom na poslednjem Gren slemu sezone, a od tada je imao velike probleme sa povredama.

Iako je prošle godine iznenadio sve, malo ko smatra da bi Hrvat mogao da ponovi uspeh na Flašing Medouzu, a on sam ističe da mu je prva Gren slem titula promenila život.

“Poseban je osećaj vratiti se u Njujork kao branilac titule. Vraćaju mi se lepe uspomene, najlepše koje imam u životu, koje mi uvek razvuku osmeh na licu. Sada proživljavam sve te trenutke ponovo, pokušavam da uživam, što je najvažnije. Moj život se promenio, kolege me više poštuju, ali je i pritisak veći”, rekao je Čilić.

Na pitanje ko su za njega glavni favoriti za trijumf na US Openu, hrvatski teniser je bio jasan:

“Novak Đoković je i dalje teniser kojeg svi treba da pobede, on je na vrhu moje liste favorita. Endi Mari igra odlično, Rodžer Federer je uvek konkurent na Gren slemovima, posebno zbog činjenice kako je igrao u Sinsinatiju. Mislim da i drugi teniseri mogu da se bore za titulu takođe. Otkako je Vavrinka osvojio Australijan Open 2014. godine, naterao nas je da verujemo da i mi, drugi teniseri, to možemo i da je moguće osvojiti titule na najvećim turnirima na svetu”.

Komentari / 0

Ostavite komentar