Видео: Роналдо пропустио да да гол клубу којем је дао свој први гол!

Ако парафразирамо новинарску флоскулу да "није вест кад пас уједе човека, него ако се деси обратно" онда бисмо рекли да није вест кад Роналдо да гол него кад не буде стрелац! Тако нешто десило се у суботу у мечу Реала са повратником у Примеру Бетисом.

Фудбал 01.09.2015 | 15:00
Видео: Роналдо пропустио да да гол клубу којем је дао свој први гол!

Било је 5:0 за краљевски клуб, а Роналдо није дао ни један гол. Да јесте, било би у томе неке симболике јер у његовој фудбалској личној карти пише да је први гол, као професионалац, дао баш Бетису.

Било је то у пријатељском мечу Спортинг - Бетис у августу 2002. Млади Роналдо носио је зелено-бели дрес а првенац је дао тако што је по левој страни обишао голмана и онда прецизно, неком врстом полу-лоба јер су испред гола стајала два играча Бетиса, сместио лопту у мрежу.

Занимљиво је да је носио дрес са бројем 28. Од тада је прошло 13 година, његов број на дресу смањио се „четири пута" али му је играчка вредност порасла бар 14 пута. Статистика каже да је у каријери одиграо 626 утакмица на којима је дао 436 голова, 0,7 по мечу. Имао је и 156 асистенција. У Реалу је је њергов просек импресиван: 202 утакмице, 225 голова.

Док је Реал био сигуран против Бетиса Барселона се мучила са Малагом али је голом Белгијанца Вермелена 23 минута пре краја досла до друге минималне победе на задовољство 80.812 гледалаца на "Ноу кампу".

Коментари / 0

Оставите коментар