Video: Ronaldo propustio da da gol klubu kojem je dao svoj prvi gol!

Ako parafraziramo novinarsku floskulu da "nije vest kad pas ujede čoveka, nego ako se desi obratno" onda bismo rekli da nije vest kad Ronaldo da gol nego kad ne bude strelac! Tako nešto desilo se u subotu u meču Reala sa povratnikom u Primeru Betisom.

Fudbal 01.09.2015 | 15:00
Video: Ronaldo propustio da da gol klubu kojem je dao svoj prvi gol!

Bilo je 5:0 za kraljevski klub, a Ronaldo nije dao ni jedan gol. Da jeste, bilo bi u tome neke simbolike jer u njegovoj fudbalskoj ličnoj karti piše da je prvi gol, kao profesionalac, dao baš Betisu.

Bilo je to u prijateljskom meču Sporting - Betis u avgustu 2002. Mladi Ronaldo nosio je zeleno-beli dres a prvenac je dao tako što je po levoj strani obišao golmana i onda precizno, nekom vrstom polu-loba jer su ispred gola stajala dva igrača Betisa, smestio loptu u mrežu.

Zanimljivo je da je nosio dres sa brojem 28. Od tada je prošlo 13 godina, njegov broj na dresu smanjio se „četiri puta" ali mu je igračka vrednost porasla bar 14 puta. Statistika kaže da je u karijeri odigrao 626 utakmica na kojima je dao 436 golova, 0,7 po meču. Imao je i 156 asistencija. U Realu je je njergov prosek impresivan: 202 utakmice, 225 golova.

Dok je Real bio siguran protiv Betisa Barselona se mučila sa Malagom ali je golom Belgijanca Vermelena 23 minuta pre kraja dosla do druge minimalne pobede na zadovoljstvo 80.812 gledalaca na "Nou kampu".

Komentari / 0

Ostavite komentar