Амел Тука вратио наду БХ спорту!

Будући да је Тука у Пекингу освојивши бронзану медаљу постигао историјски успјех за земљу, предсједавајући Вијећа министара БиХ Денис Звиздић казао је како је Тука "обрадовао цијелу нацију".

Остали спортови 01.09.2015 | 11:40
Амел Тука вратио наду БХ спорту!

Предсједавајући Вијећа министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић и министар цивилних послова БиХ Адил Османовић приредили су данас у пријем за најбољег босанскохерцеговачог атлетичара Амела Туку са којим су, поред утисака са Свјетског првенства у Пекингу, разговарали о тренутном стању у спорту у БиХ.

Будући да је Тука у Пекингу освојивши бронзану медаљу постигао историјски успјех за земљу, предсједавајући Вијећа министара БиХ Денис Звиздић казао је како је Тука "обрадовао цијелу нацију".

"Имали смо потребу да му уживо честитамо на овом резултату који је обрадовао цијелу БиХ. Чини нас поносним јер бити међу прва три од 45 најбољих у свијету је заиста велики успјех, његов особни, али и за БиХ. То буди наду да ће се атлетски, али и сви други спортови вратити са својим успјесима и на европском и свјетској сцени", казао је Звиздић.

Додао је како је на данашњем састанку имао прилику чути какво је тренутно стање унутар спорта у БиХ, али и Атлетског савеза у БиХ.

Тука је изразио задовољство данашњом посјетом додајући како му је циљ бити позивитан примјер другима у афирмацији своје земље.

"Велика ми част што сам ту, ипак су ово људи који брину о нашој држави. Знам колико волим своју земљу и цијеним и поштујем то. Драго ми је да се неке ствари у спорту мијењању, мислим да то спорт у БиХ залслужује. Драго ми је да сам један од покретача тога, то наша омладина заслужује", закључио је Тука.

На успјешним резултатима Туки је честитао и министар цивилних послова БиХ Адил Османовић.

"Упознати смо и са тренутним резултатима у области спорта и оно што Вијеће министара БиХ има намјеру учинити у наредном периоду је приступити измјенама и допунама Закона о спорту БиХ. Треба учинити да се финансијска средства повећају. Као што је рекао Амел, наши спортисти са успјесима показују да прије свега БиХ мора направиит искорак у том правцу", закључио је Османовић.

Данашњој посјети присуствовао је и предсједника Атлетског савеза БиХ Суад Какњо који је том приликом истакао како су разговори били конструктивни те да обећавају промјене у бх. спорту.

Коментари / 0

Оставите коментар