Amel Tuka vratio nadu BH sportu!

Budući da je Tuka u Pekingu osvojivši bronzanu medalju postigao istorijski uspjeh za zemlju, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je kako je Tuka "obradovao cijelu naciju".

Ostali sportovi 01.09.2015 | 11:40
Amel Tuka vratio nadu BH sportu!

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović priredili su danas u prijem za najboljeg bosanskohercegovačog atletičara Amela Tuku sa kojim su, pored utisaka sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, razgovarali o trenutnom stanju u sportu u BiH.

Budući da je Tuka u Pekingu osvojivši bronzanu medalju postigao istorijski uspjeh za zemlju, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je kako je Tuka "obradovao cijelu naciju".

"Imali smo potrebu da mu uživo čestitamo na ovom rezultatu koji je obradovao cijelu BiH. Čini nas ponosnim jer biti među prva tri od 45 najboljih u svijetu je zaista veliki uspjeh, njegov osobni, ali i za BiH. To budi nadu da će se atletski, ali i svi drugi sportovi vratiti sa svojim uspjesima i na evropskom i svjetskoj sceni", kazao je Zvizdić.

Dodao je kako je na današnjem sastanku imao priliku čuti kakvo je trenutno stanje unutar sporta u BiH, ali i Atletskog saveza u BiH.

Tuka je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom dodajući kako mu je cilj biti pozivitan primjer drugima u afirmaciji svoje zemlje.

"Velika mi čast što sam tu, ipak su ovo ljudi koji brinu o našoj državi. Znam koliko volim svoju zemlju i cijenim i poštujem to. Drago mi je da se neke stvari u sportu mijenjanju, mislim da to sport u BiH zalslužuje. Drago mi je da sam jedan od pokretača toga, to naša omladina zaslužuje", zaključio je Tuka.

Na uspješnim rezultatima Tuki je čestitao i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

"Upoznati smo i sa trenutnim rezultatima u oblasti sporta i ono što Vijeće ministara BiH ima namjeru učiniti u narednom periodu je pristupiti izmjenama i dopunama Zakona o sportu BiH. Treba učiniti da se finansijska sredstva povećaju. Kao što je rekao Amel, naši sportisti sa uspjesima pokazuju da prije svega BiH mora napraviit iskorak u tom pravcu", zaključio je Osmanović.

Današnjoj posjeti prisustvovao je i predsjednika Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo koji je tom prilikom istakao kako su razgovori bili konstruktivni te da obećavaju promjene u bh. sportu.

Komentari / 0

Ostavite komentar