Најбруталнији до сад: ИД палила живе шиите

Припадници Исламске државе објавили су нови пропагандни видео снимак, у којем су приказали још један од својих варварских чинова, а жртве су била четворица шиита.

Свијет 31.08.2015 | 16:40
Најбруталнији до сад: ИД палила живе шиите

На петоминутном снимку се види како џихадисти ланцима везују четири ирачка шиитска борца, а затим их живе спаљују.

Жртве су носиле наранџасте комбинезоне, препознатљиве за затворенике Исламске државе, а идентификоване су као борци провладиних снага Народне мобилизације са југа Ирака. Заробљени шиити били су приморани да признају своје "злочине" пред камером.

УПОЗОРЕЊЕ - УЗНЕМИРУЈУЋЕ СЛИКЕ

- Сада је дошло до одмазде...Ми ћемо их напасти како су они нас напали и казнити их као што су они нас кажњавали - рекао је маскирани џихдиста на видео снимку за који још није познато где је нити ког датума је снимљен.

Масовна погубљења на територијама под контролом ИСИЛ-а у Ираку и Сирији, укључујући одсецања глава, упуцавања, дављења и паљења, често се снимају и објављују на интернету.

Најновије у низу погубљења било је одмазда због чињенице да је ирачка војска у размени ватре убила неколико припадника Исламске државе.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

контрапункт

31.08.2015 14:50

Ови плаћеници ово раде не би ли Иран ушао у рат против Исила. А онда би то завршило сукобом Ирака, Ирана, Сирије и Турске. Тешко да ће се и ишчупати из тога. Кога убаце у машину нема му вани...Уз то, ово ће покренути нови талас избјеглица ка Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срањо

31.08.2015 15:09

Све је ово изрежирано само да се Европа пребаци из већинског хришћанског свјета у муслимански исламистичко џихадистички болеснички центар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

31.08.2015 15:59

Не баљезгај. Америчко масло! Да су какви муслимани напали би прво чифуте!

Name

дангубиц

31.08.2015 16:53

То што си ти болесник чим имаш такво размишљање је искључиво твој проблем,малоби требао посјетити Лазу,не би шкодило...А не разумијем како никоме није чудно како нема терористичких напада у Америци, Израелу,Британији нег ту гдје их има...Исил није могао сам себе наоружати и преко ноћи освојити толики теритриј без дебеле подршке из позадине...Умјесто да тражите кривце гдје не треба,радје отворите очи и увидите ко је заједницки непријатељ

Name

Геограпхy

31.08.2015 16:26

Ово је америцки пројекат као сто је била Ал каида, назалост недузни и слаби це платити највецу цијену а ислам приказати као религију терора и нетрпељивости према другом. Ови из терористицког ИСИЛ-а побијају оно за ста се ислам као религија залазе. И када неко са запада има предрасуду о исламу па не могу га кривити кад ови дивљаци раде најмонструозније злоцине и све им мало па јос сниме и постављају на интернет. И слазем се са овим коментаром прије мога да је циљ увуци Иран у рат.

ОДГОВОРИТЕ