Najbrutalniji do sad: ID palila žive šiite

Pripadnici Islamske države objavili su novi propagandni video snimak, u kojem su prikazali još jedan od svojih varvarskih činova, a žrtve su bila četvorica šiita.

Svijet 31.08.2015 | 16:40
Najbrutalniji do sad: ID palila žive šiite

Na petominutnom snimku se vidi kako džihadisti lancima vezuju četiri iračka šiitska borca, a zatim ih žive spaljuju.

Žrtve su nosile narandžaste kombinezone, prepoznatljive za zatvorenike Islamske države, a identifikovane su kao borci provladinih snaga Narodne mobilizacije sa juga Iraka. Zarobljeni šiiti bili su primorani da priznaju svoje "zločine" pred kamerom.

UPOZORENJE - UZNEMIRUJUĆE SLIKE

- Sada je došlo do odmazde...Mi ćemo ih napasti kako su oni nas napali i kazniti ih kao što su oni nas kažnjavali - rekao je maskirani džihdista na video snimku za koji još nije poznato gde je niti kog datuma je snimljen.

Masovna pogubljenja na teritorijama pod kontrolom ISIL-a u Iraku i Siriji, uključujući odsecanja glava, upucavanja, davljenja i paljenja, često se snimaju i objavljuju na internetu.

Najnovije u nizu pogubljenja bilo je odmazda zbog činjenice da je iračka vojska u razmeni vatre ubila nekoliko pripadnika Islamske države.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kontrapunkt

31.08.2015 14:50

Ovi plaćenici ovo rade ne bi li Iran ušao u rat protiv Isila. A onda bi to završilo sukobom Iraka, Irana, Sirije i Turske. Teško da će se i iščupati iz toga. Koga ubace u mašinu nema mu vani...Uz to, ovo će pokrenuti novi talas izbjeglica ka Evropi.

ODGOVORITE
Name

Sranjo

31.08.2015 15:09

Sve je ovo izrežirano samo da se Evropa prebaci iz većinskog hrišćanskog svjeta u muslimanski islamističko džihadistički bolesnički centar.

ODGOVORITE
Name

Logika

31.08.2015 15:59

Ne baljezgaj. Američko maslo! Da su kakvi muslimani napali bi prvo čifute!

Name

dangubic

31.08.2015 16:53

To što si ti bolesnik čim imaš takvo razmišljanje je isključivo tvoj problem,malobi trebao posjetiti Lazu,ne bi škodilo...A ne razumijem kako nikome nije čudno kako nema terorističkih napada u Americi, Izraelu,Britaniji neg tu gdje ih ima...Isil nije mogao sam sebe naoružati i preko noći osvojiti toliki teritrij bez debele podrške iz pozadine...Umjesto da tražite krivce gdje ne treba,radje otvorite oči i uvidite ko je zajednicki neprijatelj

Name

Geography

31.08.2015 16:26

Ovo je americki projekat kao sto je bila Al kaida, nazalost neduzni i slabi ce platiti najvecu cijenu a islam prikazati kao religiju terora i netrpeljivosti prema drugom. Ovi iz teroristickog ISIL-a pobijaju ono za sta se islam kao religija zalaze. I kada neko sa zapada ima predrasudu o islamu pa ne mogu ga kriviti kad ovi divljaci rade najmonstruoznije zlocine i sve im malo pa jos snime i postavljaju na internet. I slazem se sa ovim komentarom prije moga da je cilj uvuci Iran u rat.

ODGOVORITE