Ани и Јелени олакшан пут на УС Опену: Повукла се Шарапова!

Руска тенисерка Марија Шарапова одустала је од учешћа на УС Опену због повреде десне ноге.

Тенис 31.08.2015 | 16:40
Ани и Јелени олакшан пут на УС Опену: Повукла се Шарапова!

Она се налазила у четвртини жреба у којој су и наше Ана Ивановић и Јелена Јанковић, које ће сада имати лакши пут ка евентуалном пласману у завршницу последњег гренд слема сезоне.

"Нажалост, нећу моћи да играм на УС Опену ове године. Учинила сам све да будем спремна, али то није било довољно. На терен ћу се вратити на азијској турнеји за неколико недеља", поруча је Маша преко свог Фејсбук профила.

Шарапова, трећа тенисерка на свету, ван терена је од полуфинала Вимблдона када је поражена од Серена Вилијамс, а ово јој је други пут у последње три сезоне да неће играти на гренд слему у Њујорку.

Петострука грен слем шампионка Марија Шарапова морала је да се повуче са овогодишњег УС Опена због повреде ноге, коју "вуче" још од пораза у полуфиналу Вимблдона од Серене Вилијамс, почетком јула.

Шампионка на Флашинг Медоузу из 2006. године саопштила је да није успела да се опорави на време и да ће због тога морати да прескочи борбу за последње грен слем сезоне други пут у последње три године. У међувремену, бивша прва тенисерка света пропустила је и важне турнире у Торонту и Синсинатију.

"Урадила сам све што је могло да будем спремна, али није било довољно времена. Свим својим верним навијачима поручујем да ћу бити ту за азијску турнеју већ за неколико недеља и надам се завршетку сезоне на успешан и здрав начин", написала је Шарапова на Тwиттеру дан уочи почетка надметања у главним жребовима у мушком и женском синглу.

Повлачење 28-годишње тенисерке обрадоваће многе њене ривалке у тој четвртини жреба у којој се налази и наша Бојана Јовановски, која је са Шараповом могла да се састане у трећем колу. Њена земљакиња Дарија Касаткина била је извучена из "шешира" као "срећни губитник" у квалификацијама тако да ће заузети место Шарапове у "костуру".

УС Опен почиње данас, а од наших представника на терену ће бити и Новак Ђоковић и Јелена Јанковић и Ана Ивановић.

Наградни фонд у обе конкуренције гарантује премијер од 3,3 милиона долара за победнике у синглу, 1,6 милиона за финалисте, 805.000 за полуфиналисте, 410.975 за четвртфиналисте, итд.

Титуле бране Марин Чилић и Серена Вилијамс.

Коментари / 0

Оставите коментар