Ani i Jeleni olakšan put na US Openu: Povukla se Šarapova!

Ruska teniserka Marija Šarapova odustala je od učešća na US Openu zbog povrede desne noge.

Tenis 31.08.2015 | 16:40
Ani i Jeleni olakšan put na US Openu: Povukla se Šarapova!

Ona se nalazila u četvrtini žreba u kojoj su i naše Ana Ivanović i Jelena Janković, koje će sada imati lakši put ka eventualnom plasmanu u završnicu poslednjeg grend slema sezone.

"Nažalost, neću moći da igram na US Openu ove godine. Učinila sam sve da budem spremna, ali to nije bilo dovoljno. Na teren ću se vratiti na azijskoj turneji za nekoliko nedelja", poruča je Maša preko svog Fejsbuk profila.

Šarapova, treća teniserka na svetu, van terena je od polufinala Vimbldona kada je poražena od Serena Vilijams, a ovo joj je drugi put u poslednje tri sezone da neće igrati na grend slemu u Njujorku.

Petostruka gren slem šampionka Marija Šarapova morala je da se povuče sa ovogodišnjeg US Opena zbog povrede noge, koju "vuče" još od poraza u polufinalu Vimbldona od Serene Vilijams, početkom jula.

Šampionka na Flašing Medouzu iz 2006. godine saopštila je da nije uspela da se oporavi na vreme i da će zbog toga morati da preskoči borbu za poslednje gren slem sezone drugi put u poslednje tri godine. U međuvremenu, bivša prva teniserka sveta propustila je i važne turnire u Torontu i Sinsinatiju.

"Uradila sam sve što je moglo da budem spremna, ali nije bilo dovoljno vremena. Svim svojim vernim navijačima poručujem da ću biti tu za azijsku turneju već za nekoliko nedelja i nadam se završetku sezone na uspešan i zdrav način", napisala je Šarapova na Twitteru dan uoči početka nadmetanja u glavnim žrebovima u muškom i ženskom singlu.

Povlačenje 28-godišnje teniserke obradovaće mnoge njene rivalke u toj četvrtini žreba u kojoj se nalazi i naša Bojana Jovanovski, koja je sa Šarapovom mogla da se sastane u trećem kolu. Njena zemljakinja Darija Kasatkina bila je izvučena iz "šešira" kao "srećni gubitnik" u kvalifikacijama tako da će zauzeti mesto Šarapove u "kosturu".

US Open počinje danas, a od naših predstavnika na terenu će biti i Novak Đoković i Jelena Janković i Ana Ivanović.

Nagradni fond u obe konkurencije garantuje premijer od 3,3 miliona dolara za pobednike u singlu, 1,6 miliona za finaliste, 805.000 za polufinaliste, 410.975 za četvrtfinaliste, itd.

Titule brane Marin Čilić i Serena Vilijams.

Komentari / 0

Ostavite komentar