Троје обољелих од маларије на ВМА

У Војномедицинску академију примљена су три пацијента са симптомима маларије, незванично сазнаје „Блиц“.

Србија 31.08.2015 | 12:30
Троје обољелих од маларије на ВМА

Наводно је реч о особама које су боравиле у мировним мисијама на подручју где има заражених комараца, али према тврдњама лекара, сви пацијенти су ван животне опасности.

Потпуковник је излечен, док се два техничара добро осећају и опорављају се. Они су још увек у карантину, али њихово стање је стабилно - каже извор „Блица“.

Ово је четврти случај у последњих месец дана да је забележено оболевање од маларије.

Подсећамо, докторка Оливера Јовановић, радиолог са ВМА која је као припадник тима Војске Србије боравила у мировној мисији у Африци, преминула је крајем јула од маларије на ВМА.

То је уједно био први смртни случај међу припадницима Војске Србије који су боравили у мировним мисијама, али не и први случај оболевања од маларије. Међутим, докторка је преминула јер није узимала преписану терапију, а на ВМА се јавила у поодмаклој фази болести.

У Војномедицинску академију примљен је још један пацијент са симптомима маларије, незванично сазнаје „Блиц“. Наводно, реч је о особи која је такође боравила у мировној мисији.

Још није доказано да овај пацијент има маларију с обзиром на то да се још чекају резултати анализа, које су претходних дана урађене. Његово здравствено стање је под контролом и он није животно угрожен - каже извор из ВМА.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар