Мост за ХЕ "Мрсово"

На реци Лим почели радови који ће олакшати допремање грађевинског материјала

Република Српска 31.08.2015 | 09:23
Мост за ХЕ "Мрсово"

На реци Лим, испод села Мрсово, отпочели су радови за изградњу бетонско-челичног моста, преко којег ће се будућим градитељима ХЕ "Мрсово" допремати грађевински материјал. Радове изводи "Тереx Инжињеринг" д.о.о из Бијељине.

Пре моста смо овде завршили деоницу пута у дужини од 1.220 метара за отварање будућег каменолома. Урадили смо посао месец дана пре рока, а на изразито стрмом и неприступачном терену. Надамо се да ћемо тако успешни бити и са изградњом овог моста.

Из Сарајева нам је стигла и специјална бушећа машина за изградњу обало утврдних стубова и побијање шипова у кориту реке. Мост ће бити дугачак 72 м, а широк 7,10 м и имаће и две пешачке стазе. Вредност ових радова ће износити око 1.000.000 марака - каже за "Новости" Ранко Алемпић, шеф градилишта.

Изградња ХЕ "Мрсово" снаге 37 мегавата ће коштати око 200.000.000 марака, а инвеститор је Рашид Сердаров, односно "Комсар енерџи хидро" из Бањалуке. Почетак њене изградње се очекује завршетком овог моста, односно почетком идуће године. План је да буде завршена у наредне три године.

У Рудом су већ отпочели и разговори око куповине земљишта у појасу будућег језера дугог преко девет километара, готово до улаза у Рудо.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ок

31.08.2015 16:34

Фино,нема ста! Сретно!

ОДГОВОРИТЕ