Most za HE "Mrsovo"

Na reci Lim počeli radovi koji će olakšati dopremanje građevinskog materijala

Republika Srpska 31.08.2015 | 09:23
Most za HE "Mrsovo"

Na reci Lim, ispod sela Mrsovo, otpočeli su radovi za izgradnju betonsko-čeličnog mosta, preko kojeg će se budućim graditeljima HE "Mrsovo" dopremati građevinski materijal. Radove izvodi "Terex Inžinjering" d.o.o iz Bijeljine.

Pre mosta smo ovde završili deonicu puta u dužini od 1.220 metara za otvaranje budućeg kamenoloma. Uradili smo posao mesec dana pre roka, a na izrazito strmom i nepristupačnom terenu. Nadamo se da ćemo tako uspešni biti i sa izgradnjom ovog mosta.

Iz Sarajeva nam je stigla i specijalna bušeća mašina za izgradnju obalo utvrdnih stubova i pobijanje šipova u koritu reke. Most će biti dugačak 72 m, a širok 7,10 m i imaće i dve pešačke staze. Vrednost ovih radova će iznositi oko 1.000.000 maraka - kaže za "Novosti" Ranko Alempić, šef gradilišta.

Izgradnja HE "Mrsovo" snage 37 megavata će koštati oko 200.000.000 maraka, a investitor je Rašid Serdarov, odnosno "Komsar enerdži hidro" iz Banjaluke. Početak njene izgradnje se očekuje završetkom ovog mosta, odnosno početkom iduće godine. Plan je da bude završena u naredne tri godine.

U Rudom su već otpočeli i razgovori oko kupovine zemljišta u pojasu budućeg jezera dugog preko devet kilometara, gotovo do ulaza u Rudo.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ok

31.08.2015 18:34

Fino,nema sta! Sretno!

ODGOVORITE