Де Брујне званично у Ситију!

Белгијанац Кевин де Брујне званично је постао фудбалер Манчестер Ситија који га је платио Волфсбургу 55 милиона фути (75 мил. евра).

Фудбал 31.08.2015 | 10:20
Де Брујне званично у Ситију!

Најбољи играч Бундеслиге из прошле сезоне (10 голова, 20 асистенција) потписао је шестогодишњи уговор са "грађанима" и после годину и по се вратио у Премијер лигу.

Белгијанац је четврто велико појачање Ситија овог лета, после Рахима Стерлинга, Николаса Отамендија и Фабијана Делфа.

"Потребан је посебан играч да би се појачао тим. Ми волимо да играмо нападачки, атрактивно, а довођење оваквог играча ће нам то само олакшати. Де Брујне је јак ментално, физички, тактички, има све потребне техничке атрибуде како би се одмах уклопио у тим", рекао је менаџер Ситија Мануел Пелегрини.

Де Брујнеов трансфер је други највећи у историји Енглеске, после прошлосезонског Анхела ди Марија из Реала у Јунајтед за 59,7 милиона фунти.

"Желим да достигнем највећи могући ниво за једног играча, а мислим да је најважније да на крају сезоне будемо срећни и са неколико титула", рекао је Де Брујне.

Белгијанац је 2012. постао члан Челсија, али је добио шансу у само три премијерлигашке утакмице у лондонском клубу који га је у јануару 2014. продао Волфсбургу за 16,7 милиона фунти.

"То је била моја одлука. Само 11 играча може на терен, 18 у екипу за меч. Покушавам да одлучим, према томе како фудбалери играју на утакмици и раде на тренингу. Он није био у тиму јер ми се није свидело како је играо против Свиндона (Лига куп), нити ми се свидело какав је био на тренингу", рекао је менаџер Челсија Жозе Мурињо након што није уврстио Де Брујнеа у тим против Стеауе у Лиги шампиона, у марту 2013.

У међувремену је постао кључни играч "вукова" које је предводио до другог места у Бундеслиги и трофеја у Купу. На 73 утакмице у Немачкој постигао је 20 голова уз 35 асистенција и 254 креиране гол шансе.

У Ситију ће носити дрес са бројем 17.

Коментари / 0

Оставите коментар