De Brujne zvanično u Sitiju!

Belgijanac Kevin de Brujne zvanično je postao fudbaler Mančester Sitija koji ga je platio Volfsburgu 55 miliona futi (75 mil. evra).

Fudbal 31.08.2015 | 10:20
De Brujne zvanično u Sitiju!

Najbolji igrač Bundeslige iz prošle sezone (10 golova, 20 asistencija) potpisao je šestogodišnji ugovor sa "građanima" i posle godinu i po se vratio u Premijer ligu.

Belgijanac je četvrto veliko pojačanje Sitija ovog leta, posle Rahima Sterlinga, Nikolasa Otamendija i Fabijana Delfa.

"Potreban je poseban igrač da bi se pojačao tim. Mi volimo da igramo napadački, atraktivno, a dovođenje ovakvog igrača će nam to samo olakšati. De Brujne je jak mentalno, fizički, taktički, ima sve potrebne tehničke atribude kako bi se odmah uklopio u tim", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

De Brujneov transfer je drugi najveći u istoriji Engleske, posle prošlosezonskog Anhela di Marija iz Reala u Junajted za 59,7 miliona funti.

"Želim da dostignem najveći mogući nivo za jednog igrača, a mislim da je najvažnije da na kraju sezone budemo srećni i sa nekoliko titula", rekao je De Brujne.

Belgijanac je 2012. postao član Čelsija, ali je dobio šansu u samo tri premijerligaške utakmice u londonskom klubu koji ga je u januaru 2014. prodao Volfsburgu za 16,7 miliona funti.

"To je bila moja odluka. Samo 11 igrača može na teren, 18 u ekipu za meč. Pokušavam da odlučim, prema tome kako fudbaleri igraju na utakmici i rade na treningu. On nije bio u timu jer mi se nije svidelo kako je igrao protiv Svindona (Liga kup), niti mi se svidelo kakav je bio na treningu", rekao je menadžer Čelsija Žoze Murinjo nakon što nije uvrstio De Brujnea u tim protiv Steaue u Ligi šampiona, u martu 2013.

U međuvremenu je postao ključni igrač "vukova" koje je predvodio do drugog mesta u Bundesligi i trofeja u Kupu. Na 73 utakmice u Nemačkoj postigao je 20 golova uz 35 asistencija i 254 kreirane gol šanse.

U Sitiju će nositi dres sa brojem 17.

Komentari / 0

Ostavite komentar