Коме и због чега сметају избјеглице?

Мађарска је подигла жичану ограду. Србија је оштро одбацила такву идеју, али су зато нека десничарска удружења најављивала протест против избеглица.

Србија 30.08.2015 | 18:30
Коме и због чега сметају избјеглице?

Покрети Наши и Образ за понедељак су најавили скуп против избеглица са Блиског истока. После забране полиције су одустали, али само привремено.

"То није протест против миграната, већ против ЕУ и Америке које су унистиле Блиски Исток и сада све те људе шаљу у Србију. Ми предлажемо да иду у Хрватску, па нека у Загребу граде прихватне центре", каже Младен Обрадовић из "Образа".

Против миграната неће протестовати ни Двери. Неће против избеглица и кажу да им то није била намера али хоће, крајем септембра, против Владе Србије због, како кажу, катастрофалне политике према мигрантима.

"Ово је огромна криза која носи демографске, безбедносне, социјалне ризике и грађани имају право да знају каква је намера ЕУ - да од Србије направи највећи азилантски центар у Европи. Ми се не боримо против миграната него против намере Уније да у Србији населе 400.000 миграната", наводи Бошко Обрадовић из "Двери".

Има и оних којима мигранти не сметају. И зато београдски Трг републике који је данас на 35 степени празан, сутра у 18 сати то неће бити. У то време биће одржан скуп под називом "Солидарност, а не мржња".

"Први разлог што су десничари најавили протест против миграната, ми мислимо да је то недопустиво и желимо да покажемо да има нас нормалних који помажемо мигрантима већ данима", објашњва Анита Митић из Иницијативе младих за људска права".

Нико из МУП-а није желео пред камеру. Подсећају на изјаву министра Стефановића да су сви скупови против избеглица забрањени те да ће се полиција понашати у скалду са тим.

Извор: Б92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

под

30.08.2015 17:54

Нису мени избјеглице криве , него моја влада !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.08.2015 18:35

Па позови их у кућу, удоми, угости, смјести их.... Буди хуманитаран. Неки су и десет држава превалили бјежећи од рата. Што се не склонише у сусједну државу? Ајфон 6 им је стандардни телефон. Лупају селфије из сваке државе. Кажу да их бијег кошта у просјеку 10.000€ по глави. Код нас пола државе неби имало ни 1000 КМ по глави да морамо негдје. Кажу да је сваки стоти борац ИСИЛ-а послат да регрутује по Европи и да је сруше изнутра. Па кад почну сјећи главе по Европи и вршити нападе ти и даље овде кмечи како ти је влада крива! Шта си урадио против владе? Којим демократским путем их рушиш? У којој си организацији да би помогао народу? Или само као и већина овде кмечиш како ти је лоше и како су сви криви и да их треба затворити. А Арапи раде ли раде.... По Палама купују земљу, око Прибоја више не знаш у којој си држави кад видиш становнике...ускоро и 20ак хиљада нових Арапа стиже да остану овдје и да се размножавају.

Name

Михаило Микић

30.08.2015 19:18

Толико велики број избјеглица Србија не може да прими и при томе да буде безбедна. Ту истину зна веома добро и "Влада" Србије која се налази сада због своје неспособности изложена критици својих грађана и похвалама ЕУ која гледа по сваку цијену да заштити себе од прилива толиког броја избјеглица које ни цијела Европа не може успјешно апсорбовати а камо ли Србија.Приче о томе како ће избјеглице када добију азил напустити Србију је превара и обмањивање грађана Србије који требају да знају да по Међународним Законима избјеглице имају право да остану у земљи која је њима азил дала ако друге земље избјеглице неће да приме из политички, економски, здравствених или неки други разлога. Зато није поштено од ЕЗ нити од владе Србије што лажу и обмањују и избеглице и необавештеном грађане Србије. Нису нама криве избјеглице које се попут дављеника хватају за сламку већ подземне силе самога пакла које су својом политиком довеле до страдања народа на Блиском Истоку. Избјеглице такође требају да знају да Србија није у стању ни својим грађанима да обезбеди посао,здравствено осигурање и друге социјалне повластице које жељно очекује сиротиња раја а камо ли још да испуни своје међународне обавезе према избеглицама које буде примила код себе. То је истина којој се мора погледати у очи ако желимо добро и себи и другима у овом случају несрећним избеглицама које су плански усмерене од тајних владара из сенке према Србији да у њој остану и тако докрајче СРБство и Србију у којој и сада велики број други несрбски народа чине скоро половину њезиног садашњег становништва!

Name

Аа

30.08.2015 18:09

Немам против да додју и продју али насељавати их као сто то неки заговарају то већ није добро. Стално пишем погледајте гдје је манастир Крка колико је прије 70 година тамо било Срба а колико их је данас. Ако мигранти остану у Србији замислите гдје ће Србија бити за 70 година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

илија

30.08.2015 18:33

Двери су у праву. Ни прстом нису мрднули да зауставе прогон срба из хрватске а сад траже да ми збринемо избеглице које су они отерали од куце.. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

далеко им кућа....

30.08.2015 19:18

Коме не сметају нека их прими у своју кућу, а онда да се не буни када му буду наметнули своја правила понашања и обичаје. Нису то наша браћа из Крајње или са Косова, већ људи са којима немамо ништа заједничко, а најмање заједницку вјеру.

ОДГОВОРИТЕ