Марковић: Мислим да је Фенер права одлука!

Лазар Маковић срећан је што је прешао у Фенербахче који га је позајмио до краја сезоне од Ливерпула.

Фудбал 31.08.2015 | 12:20
Марковић: Мислим да је Фенер права одлука!

Српски репрезентативац истиче да су га земљаци добро информисали о клубу и лиги, а једва чека градски дерби.

"Знам све о турској лиги и Фенербахчеу, Матеја Кежман и Милош Красић су ми причали о њима. Знам колико је тешка лига, једва чекам дерби са Галатасарајем. Играо сам такве утакмице, слично је као дерби Партизана и Црвене звезде. Играчи воле такве утакмице", рекао је Марковић.

Марковић је прошлог лета постао члан Ливерпула који га је платио 20 милиона фунти Бенфики. Није успео да се избори за место на Енфилду, па очекује да се докаже на Босфору.

"Срећан сам што долазим у велики клуб. Било је других опција, желели су ме други клубови, али ово је била једина опција, одмах сам пристао да пређем у Фенер. Мислим да сам донео праву одлуку. Желим да задовољим навијаче својим игром, желим да постигнем много голова. На крају сезоне ће одлучити о будужности", рекао је крилни нападач.

Марковић је посебно истакао што ће му тренер у Фенеру бити Португалац Виктор Переира.

"Переира је један од разлога мог доласка у Фенербахче. Имао сам прилику раније да разговарам с њим и упознам га. Врло је важно имати добар однос са тренером. Он је одличан тренер и човек", рекао је српски фудбалер.

Марковић је у изјави за клупски сајт поменуо и чланове кошаркашке селекције Фенера Жељка Обрадовића и Богдана Богдановића, нагласивши да је однос између кошаркашког и фудбалског клуба Фенербахчеа сличан као и у Партизану.

Србин је још једно у низу звучних појачања Фенера овог лета из Премијер лиге, након доласка Робина ван Персија и Нанија из Манчестер Јунајтеда.

Као узора је истакао Бразилца Роналда, нагласивши да нема идола, жељно очекује да осети атмосферу Фенерових навијача, а истакао је и жељу да у наставку сезоне допринесе и резултатима репрезентације, посебно у предстојећим утакмицама са Јерменијом и Француском.

"Веома сам срећан што могу да играм за Србију. До сада сам дао пет голова на 20-25 утакмица. Увек се трудим да будем тимски играч, али желим да постигнем још голова", нагласио је Марковић.

Коментари / 0

Оставите коментар