Marković: Mislim da je Fener prava odluka!

Lazar Maković srećan je što je prešao u Fenerbahče koji ga je pozajmio do kraja sezone od Liverpula.

Fudbal 31.08.2015 | 12:20
Marković: Mislim da je Fener prava odluka!

Srpski reprezentativac ističe da su ga zemljaci dobro informisali o klubu i ligi, a jedva čeka gradski derbi.

"Znam sve o turskoj ligi i Fenerbahčeu, Mateja Kežman i Miloš Krasić su mi pričali o njima. Znam koliko je teška liga, jedva čekam derbi sa Galatasarajem. Igrao sam takve utakmice, slično je kao derbi Partizana i Crvene zvezde. Igrači vole takve utakmice", rekao je Marković.

Marković je prošlog leta postao član Liverpula koji ga je platio 20 miliona funti Benfiki. Nije uspeo da se izbori za mesto na Enfildu, pa očekuje da se dokaže na Bosforu.

"Srećan sam što dolazim u veliki klub. Bilo je drugih opcija, želeli su me drugi klubovi, ali ovo je bila jedina opcija, odmah sam pristao da pređem u Fener. Mislim da sam doneo pravu odluku. Želim da zadovoljim navijače svojim igrom, želim da postignem mnogo golova. Na kraju sezone će odlučiti o budužnosti", rekao je krilni napadač.

Marković je posebno istakao što će mu trener u Feneru biti Portugalac Viktor Pereira.

"Pereira je jedan od razloga mog dolaska u Fenerbahče. Imao sam priliku ranije da razgovaram s njim i upoznam ga. Vrlo je važno imati dobar odnos sa trenerom. On je odličan trener i čovek", rekao je srpski fudbaler.

Marković je u izjavi za klupski sajt pomenuo i članove košarkaške selekcije Fenera Željka Obradovića i Bogdana Bogdanovića, naglasivši da je odnos između košarkaškog i fudbalskog kluba Fenerbahčea sličan kao i u Partizanu.

Srbin je još jedno u nizu zvučnih pojačanja Fenera ovog leta iz Premijer lige, nakon dolaska Robina van Persija i Nanija iz Mančester Junajteda.

Kao uzora je istakao Brazilca Ronalda, naglasivši da nema idola, željno očekuje da oseti atmosferu Fenerovih navijača, a istakao je i želju da u nastavku sezone doprinese i rezultatima reprezentacije, posebno u predstojećim utakmicama sa Jermenijom i Francuskom.

"Veoma sam srećan što mogu da igram za Srbiju. Do sada sam dao pet golova na 20-25 utakmica. Uvek se trudim da budem timski igrač, ali želim da postignem još golova", naglasio je Marković.

Komentari / 0

Ostavite komentar