Маркец и званично уз Ван Персија!

Репрезентативац Србије у Истанбулу је прошао лекарске прегледе и потписао за Фенербахче.

Фудбал 30.08.2015 | 21:00
Маркец и званично уз Ван Персија!

Лазар Марковић летос је стигао из Бенфике у Ливерпул као велико појачање (обештећење 20 милиона евра), али у првој сезони на Енфилду није оставио дубљи траг, слично старијем земљаку Милану Ланету Јовановићу четири године раније.

Али, док се Јовановић после годину дана трајно вратио у Белгију, Марковић (21) је и даље перспектива "црвених", па је у Фенербахче прешао на позајмицу, уз дату реч менаџера Брендана Роџерса да ће 2016. добити нову шансу.

До тада, популарни Маркец ће се калити у дресу трофејног турског клуба, који после пораза од Шахтјора није успео да се пласира у Лигу шампиона, али има велике амбиције у Лиги Европе и домаћем првенству.

Играће заједно са великим именима европског фудбала и "отпадницима" Премијер лиге, као што су Робин ван Перси (еx-Арсенал, Манчестер јунајтед), Нани (еx-Манчестер јунајтед) и Раул Меирелеш (еx-Ливерпул, Челси).

Марковић је од недеље званично играч Фенербахча до краја текуће сезоне, пошто је прошао уобичајене лекарске прегледе и потписао уговор.

Брзоного крило из Истанбула ће допутовати у Београд, на окупљање репрезентације Србије пред мечеве против Јерменије (квалификације за ЕУРО 2016) и Француске (пријатељски), а за Фенер би могао да дебитује у гостима против Касимпаше 13. септембра.

Марковић се у Фенербахчеу неће дружити са Милошем Красићем, који је истог дана потписао двогодишњи уговор са пољском Лехијом и напустио Турску после три године.

Коментари / 0

Оставите коментар