Markec i zvanično uz Van Persija!

Reprezentativac Srbije u Istanbulu je prošao lekarske preglede i potpisao za Fenerbahče.

Fudbal 30.08.2015 | 21:00
Markec i zvanično uz Van Persija!

Lazar Marković letos je stigao iz Benfike u Liverpul kao veliko pojačanje (obeštećenje 20 miliona evra), ali u prvoj sezoni na Enfildu nije ostavio dublji trag, slično starijem zemljaku Milanu Lanetu Jovanoviću četiri godine ranije.

Ali, dok se Jovanović posle godinu dana trajno vratio u Belgiju, Marković (21) je i dalje perspektiva "crvenih", pa je u Fenerbahče prešao na pozajmicu, uz datu reč menadžera Brendana Rodžersa da će 2016. dobiti novu šansu.

Do tada, popularni Markec će se kaliti u dresu trofejnog turskog kluba, koji posle poraza od Šahtjora nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, ali ima velike ambicije u Ligi Evrope i domaćem prvenstvu.

Igraće zajedno sa velikim imenima evropskog fudbala i "otpadnicima" Premijer lige, kao što su Robin van Persi (ex-Arsenal, Mančester junajted), Nani (ex-Mančester junajted) i Raul Meireleš (ex-Liverpul, Čelsi).

Marković je od nedelje zvanično igrač Fenerbahča do kraja tekuće sezone, pošto je prošao uobičajene lekarske preglede i potpisao ugovor.

Brzonogo krilo iz Istanbula će doputovati u Beograd, na okupljanje reprezentacije Srbije pred mečeve protiv Jermenije (kvalifikacije za EURO 2016) i Francuske (prijateljski), a za Fener bi mogao da debituje u gostima protiv Kasimpaše 13. septembra.

Marković se u Fenerbahčeu neće družiti sa Milošem Krasićem, koji je istog dana potpisao dvogodišnji ugovor sa poljskom Lehijom i napustio Tursku posle tri godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar