С. Арабија: Пожар у стамбеном комплексу

Најмање шест особа је погинуло и 206 повређено у пожару у стамбеном комплексу у Кобару, где станују страни радници запослени у саудијском нафтном гиганту.

Свијет 30.08.2015 | 20:50
С. Арабија: Пожар у стамбеном комплексу

Генерална дирекција за цивилну одбрану саудијског министарства унутрашњих послова саопштила је да су неки од повређених у критичном стању и да су жртве различитих националности, преноси АП.

Пожар је избио јутрос око 6 х по локалном времену у подруму стамбеног комплекса "Радиум" у источном граду Кобар који користи и државни нафтни гигант "Сауди Арамко" за смештај својих радника, пренела је агенција АП.

Власти су навеле да су становници околних зграда евакуисани хеликоптерима који су учествовали у операцији спасавања заједно са ватрогасцима, додаје АФП.

Очевици су навели да је најмање 30 возила хитне помоћи стигло, ватрогаси, спасиоци који помажу у евакуацији и три хеликоптера у стамбени комплекс од више објеката који је "релативно нов и лепо изграђен".

Из компаније "Арамко" су навели да је истрага у току у стамбеном комплексу "Радиум" који чини осам шестоспратница са укупно 486 станова које користе, између осталих, саудијска државна компанија за смештај дела страних радника од укупно 55.000 својих запослених, додаје Ројтерс.

Коментари / 0

Оставите коментар